Wouter Hamel verrast met nieuw album Pompadour

03-04-2014 @ 16:40

Het vierde album van Wouter Hamel is er één met een nieuw geluid. Popmuziek in zijn puurste vorm. Hamel verrast op Pompadour met spannende en energieke songs.

Creatieve samenwerkingen staan centraal op Pompadour. De totstandkoming van de single 'Hollywood', die vanaf 4 april uit is, is daar een goed voorbeeld van. Hierop is zangeres en souldiva Shirma Rouse te horen.
Ook ging Wouter de studio in met jazzlegende Mark Murphy. Het resultaat van deze sessie is het onheilspellende Never Trust a Man. Op het prachtig ingetogen Traveling Alone is de Deense singer-songwriter Penny Police te horen.

Pompadour markeert ook een hernieuwde samenwerking met producer Benny Sings, die eerder bij de succesvolle eerste albums 'Hamel' (2007) en 'Nobody's Tune' (2009) betrokken was. Een samenwerking die na enige jaren als vanzelf weer ontstond. Het derde album 'Lohengrin' verscheen in 2011.

Genoemde muzikale variaties en combinaties maken de algehele sound van Pompadour opwindend en spannend. Een bruisend en extravert geheel, dat borrelt van levenslust.

Het album 'Pompadour' is vanaf 11 april te koop op cd, vinyl en digitaal.

http://hamelmusic.com/

https://www.facebook.com/hamelmusic