Foeksia de miniheks: film & soundtrack

22-10-2010 @ 23:06

ALLE LIEDJES UIT DE FILM MET DE SINGLE “ALS JE EEN HEKS BENT
Sinds 1 oktober draait in 100 Nederlandse bioscopen de verfilming van het kinderboek ‘Foeksia De Miniheks’. Na De Griezelbus is dit het tweede boek van Paul van Loon dat verfilmd wordt. Hij schreef een aantal boeken over het heksje Foeksia, scenarioschrijver Sander de Regt (Piet Piraat) heeft daaruit de beste stukken genomen en die verwerkt in het script van deze spannende kinderfilm.
De hoofdrollen zijn voor 12-jarige Lorenso van Sligtenhorst (Tommie) en 14-jarige Rachelle Verdel (Foeksia), beiden speelden eerder al in o.a. de musical Ciske de Rat. De film wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met Walt Disney en TV regie is in handen van Johan Nijenhuis (Costa!, Volle Maan). Dat Walt Disney als producent betrokken is bij deze film zegt genoeg over de kwaliteit van deze film.
De liedjes, geschreven en geproduceerd door Martijn Schimmer en gezongen door de hoofdpersonen uit de film, worden gebundeld op het album ‘ FOEKSIA DE MINI HEKS – SOUNDTRACK’. Tevens zijn de karaoke versies op de cd te vinden inclusief alle teksten.  
Tevens is de track “Als Je Een Heks Bent” drie weken voor release van het album met video als promotionele single gereleased. 

FOEKSIA DE MINIHEKS - SOUNDTRACK
bestelnummer CD: CLDM2010091
label: cloud 9
distr.: heartselling

http://www.foeksiadefilm.nl/