Amsterdam krijgt Ciske de Rat-wandeling

10-06-2016 @ 22:00

Fans van de boeken, films en musical Ciske de Rat kunnen dit najaar een bijzondere wandeling maken door Amsterdam. De route gaat langs het huis en de school van Ciske, het winkeltje van tante Jans en andere bijzondere plekken. Wandelgids en theaterkenner Daan Bartels vertelt onderweg verhalen over het Amsterdamse straatschoffie.

Schrijver Piet Bakker bracht in de jaren '40 drie boeken over Ciske de Rat uit. De eerste twee delen werden zowel in 1955 als in 1984 verfilmd. Dit jaar wordt opnieuw de musical Ciske de Rat opgevoerd. Daarin wordt het verhaal van alle drie de Ciske-boeken vertelt. Tijdens de wandeling door het centrum van Amsterdam kun je het hele verhaal herbeleven.

Wandelgids Daan Bartels: “Het verhaal van Ciske de Rat is Nederlands cultuurgoed. Straatjes en pandjes in de de binnenstad en in de Czaar Peterbuurt brengen herinneringen boven aan de films en de musical. En ook over schrijver Piet Bakker en hoofdrolspeler Danny de Munk zijn onderweg mooie verhalen te vertellen. Ik heb nu al zin om met andere fans op pad te gaan.

De wandeling is 7 kilometer lang en het lopen van de route duurt bijna 3 uur, inclusief pauze. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.hetlied.nl. Daan Bartels ontwikkelde eerder wandelingen rondom het leven en werk van Wim Sonneveld, Ramses Shaffy, Liesbeth List en Annie M.G. Schmidt.