Alle liedjes uit de film 'Foeksia De Miniheks' op CD

03-09-2010 @ 17:33

Vanaf 1 oktober zal in minimaal 100 Nederlandse bioscopen de verfilming van het kinderboek ‘Foeksia De Miniheks’, draaien . Na De Griezelbus is dit het tweede boek van Paul van Loon dat verfilmd wordt. Hij schreef een aantal boeken over het heksje Foeksia, scenarioschrijver Sander de Regt (Piet Piraat) heeft daaruit de beste stukken genomen en die verwerkt in het script van deze spannende kinderfilm.
De hoofdrollen zijn voor 12-jarige Lorenso van Sligtenhorst (Tommie) en 14-jarige Rachelle Verdel (Foeksia), beiden speelden eerder al in o.a. de musical Ciske de Rat.
De film wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met Walt Disney en TV regie is in handen van Johan Nijenhuis (Costa!, Volle Maan). Dat Walt Disney als producent betrokken is bij deze film zegt genoeg over de kwaliteit van deze film.
De liedjes, geschreven en geproduceerd door Martijn Schimmer en gezongen door de hoofdpersonen uit de film, worden gebundeld op het album ‘FOEKSIA DE MINI HEKS – SOUNDTRACK’. Tevens zijn de karaoke versies op deCD te vinden inclusief alle teksten. Het album wordt uitgebracht door Cloud 9 Kids en is vanaf 1 oktober 2010 verkrijgbaar. Tevens zal de track “Als Je Een Heks Bent” drie weken voor release van het album met video als promotionele single gereleased worden. Foeksia zal tevens optreden bij Kids Top 20 en Disney XD. De clip van Foeksia zal veelvuldig te zien zijn op Disney XD (het voormalige JETIX). Inmiddels is er al dagelijks op ZAPP een Foeksia journaal van 5 minuten te zien gepresenteerd door Foeksia zelf.

FOEKSIA DE MINIHEKS - SOUNDTRACK

Release: 01-10-2010
label: Cloud 9 Kids
distr.: heartselling