Disco Biscuits Tour met Baskerville Live + Henzel & Disco Nova

18-10-2010 @ 22:23

Komend clubseizoen zullen de heren van Baskerville en Henzel & Disco Nova gezamenlijk toeren door Nederland. De kickoff van deze tour vindt plaats op zaterdag 23 oktober in de Flex Bar Amsterdam, gedurende het Amsterdam Dance Event. Deze avond treden ze op naast dj's en acts als Leroy Rey, Renaissance Man en Mikix The Cat.  

Na de kickoff trekken de heren verder het land in langs diverse clubs en podia. De 'Disco Biscuits Tour' brengt een energieke mix van live electronica, dj's en art. De tour laat zien waar een band een dance act en dj's ontmoet, vertaald naar het uitgaansleven, voorzien van een vleugje kunstzinnigheid.

Baskerville Live // Henzel & Disco Nova + support
23-10 Flex Bar Amsterdam
29-10 De Groene Engel Oss
06-11 013 Tilburg
12-11 Atak Enschede
18-11 Mezz Breda
19-11 Bibelot Dordrecht
20-11 De Kelder Amersfoort
04-12 Victorie Alkmaar
11-12 Speakers Delft
18-12 Metropool Hengelo
06-01 Tivoli de Helling Utrecht

Baskerville Live
Is het een band of een dance-act? Beter nog: beiden! Baskerville maakt een knallende mix van rock, rave, hiphop, pop en electro. Gedurende Lowlands 2010 vond de release plaats van het debuutalbum 'Disco Biscuits', op het eigen label One Dollar Dave Recordings. Met een succesvolle show scheurden de heren een overvolle India tent door midden, met gasten als Bade, Bob Rogers & Pete Philly

'Disco Biscuits'  is het resultaat van 1,5 jaar studiosessies met artiesten als Pete Philly, Bade, Bob Rogers, E1Ten en Jacqueline Govaert. Tussen de sessies door hebben de heren het materiaal kunnen testen op clubavonden en festivals als Rauw, Dum Dum, Solar Weekend, Q-Base en Sziget. De positieve reacties op de uiteindelijke release is een mooie kroon op al dit werk.

Henzel & Disco Nova (NL)
Dj’s Henzel & Disco Nova zijn de muzikale aanvoerders van het multidisciplinaire VAgE gASTEN collectief. Het heeft geen nut om hokjes te bedenken voor deze jongens. Tijdens hun optredens kun je naast electro ook veel UK georienteerde stijlen verwachten als Drum & Bass, UK Garage/Funky en Dubstep. Ze knallen goed door, maar weten hun ziel en een behoorlijke dosis funk hierin te behouden. En ze kunnen nog remixen ook. Het bewijs hiervan is terug te horen op de 'Henzel & Disco Nova Remix' van de track Devil’s Town, de 2e single van het Disco Biscuits album.
Ze zijn geen onbekenden in het clubcircuit en hebben een aangenaam festivalseizoen achter de rug. Optredens op festivals als Q-Base, Mysteryland, Solar Weekend en Extrema Outdoor. Al dan niet in combinatie met een hosting van een eigen VAgE gASTEN area.