Eerste EP release Henzel & Disco Nova op het Engelse Bad Life label

26-07-2012 @ 13:49

Ooit begonnen ze als posterboys van de welbekende Vage Gasten crew, inmiddels hebben Henzel & Disco Nova hun vaste plek op de Nederlandse festivals inmiddels lang en breed veroverd. Zo staan zij deze zomer op o.a. Mysteryland, Valtifest, Solar en onlangs op het geslaagde Milkshake Festival en ook op Dijkpop, Zwarte Cross en Defqon.1 . Daarnaast draaien zij wekelijks door het gehele land op plekken variërend van een (nacht)club tot een obscure, geheime locatie.

Naast het dansvloergeweld hebben zij een vaste pagina op de hoog aangeschreven muzieksite 22tracks én hebben de de eigen clubnacht Rara Aves in de Melkweg, waar zijn hun geluid, dat het midden houdt tussen electro en techno, uitdragen.

Augustus is een bijzondere maand voor Neerlands upcoming trots. Het duo brengt dan hun eerste solo EP “Hypnotize Minds” uit via het Londense Bad Life label. De EP bevat 3 originals en een remix van NT89. Bad Life staat voor een mix tussen electro en techno en is het meest snelgroeiende, vooraanstaande label in deze sound. De EP verschijnt eind augustus.

Op 24 augustus wordt dit gevierd in de Melkweg. Hun eigen clubavond Rara Aves, host een speciale 'Bad Life Label Night' met uiteraard Henzel & Disco Nova, maar ook labelgenoten Attaque en NT89. Attaque is voor het eerst in Nederland. De jonge Brit heeft zich met dikke releases op Bad Life en Lektroluv in de kijker gespeeld bij o.a. Erol Alkan, Tiga en Brodinski. Zijn dj-sets zijn te bewonderen door heel Europa. De Italiaan NT89, die momenteel alweer een tijd in Amsterdam woont, is de tweede gast van de avond. Op dit moment zit hij bij A-Traks Fool’s Gold label en wordt zijn muziek gedraaid door o.a. The Chemical Brothers en 2 Many DJ’s. Visuals komen zoals altijd van de Deventerse Wonderboys. Niet alleen mooi beeld, maar ook een waardige bijdrage aan de feestsfeer.

RARA AVES – BAD LIFE LABEL NIGHT @ KLINCH

Vrijdag 24 augustus 2012, Melkweg Amsterdam (Oude Zaal) aanvang: 23:00 uur tickets à 12,00 euro + lidm. verkrijgbaar via www.melkweg.nl, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

http://www.facebook.com/henzelunddisco