Gabriel Rios presenteert album nummer drie!

18-10-2010 @ 17:33

"The Dangerous Return" is de titel van het derde album van Gabriel Rios en ligt eind november in de winkels. Het album draagt meer dan ooit de handtekening van Gabriel Rios. Na de albums 'Ghostboy' (met de hit 'Broadday Light') en 'Angelhead' heeft Rios zijn weg gevonden en is zijn sound daar waar hij het wil hebben. Het album is nog niet helemaal af maar de eerste single 'Dauphine' wordt al gedraaid.

Gabriel heeft voor dit album samengewerkt met muzikanten Jef Neve en Kobe Proesmans. De twee zijn al enige tijd sleutelfiguren binnen het artistieke proces van Rios. Jef Neve is een bekend jazzpianist. Kobe Proesmans is een befaamd percussionist. Maar hier even niet. Neve gaat waar de nummers dat willen en zet een paar pure popsongs (Dauphine, The Things We Know) mee in elkaar. Proesmans vindt de job van zijn leven: drummer. Iets wat hij merkwaardig genoeg nog nooit had gedaan.

"The Dangerous Return" had 40 jaar geleden of binnen 20 jaar kunnen gemaakt zijn. Het is een klassieke schoonheid met een moderne slag en een mysterieuze ondertoon. Een hybride popalbum met een hoge houdbaarheid. Weinig van wat vooraf ging, liet vermoeden dat Rios hier zou uitkomen ...

http://www.gabrielrios.be/