Darius Dante van zolderkamer tot muziekdeal

14-09-2010 @ 19:46

Wat voor Darius Dante als een muzikale droom begon op een zolderkamer in Leiden is uitgegroeid tot een album waar zelfs de legendarische producer Deodato uit Amerika aan mee heeft gewerkt.

Twee jaar geleden begon Darius in z'n eentje aan zijn droom in zijn studio op zolder. Een slecht geïsoleerd kamertje van 2,5 x 2,5. Maar ondanks de kleine ruimte is er na twee jaar hard werken een waanzinnig album ontstaan. Een album dat klinkt alsof het in de grootste studio's is opgenomen.

Energieke, groovende muziek met een pallet aan invloeden uit de soul, jazz, pop en hip-hop. Stuk voor stuk krachtige songs met een herkenbaar melodieus refrein. Met veel ruimte voor muzikale hoogstandjes, slepende basslines, nostalgische blaaspartijen, funkende gitaarrifjes en soulvolle koortjes. Het eigenzinnige stemgeluid van Darius smeedt het geheel aaneen tot een aanstekelijk swingend album van het hoogste niveau. Hij kreeg hierbij hulp van topmuzikanten uit de Nederlandse muziekwereld. Ze werden aangestoken door de aspiraties van Darius, die duidelijk verder reikten dan de muren van zijn zolderkamer. Maar om nou een hele blazerssectie op te nemen op een zolderkamer gaat wat ver. Zodoende werd er uitgeweken naar grotere studio's om geen concessies te doen aan de muzikale droom. De muzikanten die te horen zijn op het album maken nu ook deel uit van zijn
twaalf-koppige band.

Deodato.
Dat de ambities van Darius geen grenzen kent komt tot uiting in een bijzondere samenwerking met de levende jazz legende Deodato. Darius had zich laten inspireren tot het bewerken van één van zijn beroemdste nummers.

De jazzversie van Also Sprach Zarathustra, waar Deodato in de jaren zeventig een wereldhit mee scoorde. Oorspronkelijk een klassiek stuk van Strauss. Darius stuurde Deodato via Myspace de demo toe. En toen ging de telefoon. "Darius, this is Deodato". Darius werd uitgenodigd om naar New York te komen. Daar maakten ze een deal om samen dit nummer in een nieuw jasje te steken. Terwijl Darius op zijn zolderkamer aan het mixen was, produceerde Deodato op afstand mee. Deze nieuwe bewerking van Also Sprach Zarathustra heet "Keep ya hands up". Net zoals het gelijknamige album.

Entertainmentmaatschapij [PIAS] werd bij het horen van het album van Darius Dante zo enthousiast dat ze hem een deal aanboden. Zo zullen de nummers die op een kleine zolderkamer ontstonden binnenkort hopelijk
de hele wereld veroveren.

http://www.myspace.com/dariusdante