Debuutalbum Qeaux Qeaux Joans komt uit bij [PIAS]

27-08-2012 @ 20:47

Muzieklabel [PIAS] meldt met trots dat er een contract gesloten is met de Nederlandse zangeres Qeaux Qeaux Joans (Coco Jones). Op 5 oktober zal haar debuutalbum ‘No Man's Land’ uitgebracht worden. Tevens zal Qeaux Qeaux Joans haar debuutalbum presenteren in de Melkweg te Amsterdam op zondagmiddag 16 september.

Qeaux Qeaux heeft de gave om emoties te communiceren zonder er letterlijk over te zingen. Je voelt haar pijn en zij voelt de jouwe; dit is de schoonheid en kracht van haar muziek. Met haar warme maar rauwe doorleefde stem, zingt Qeaux Qeaux Joans recht je hart in. Op het album zijn invloeden terug te horen van Amy Winehouse, Antony Hegarty, Feist, Billie Holiday en Solomon Burke. Zelf omschrijft Qeaux Qeaux haar muziek als alternatieve Rhythm & Blues.

Qeaux Qeaux besloot om samen met producer Reyn Ouwehand (Ane Brun / Alain Clark / De Staat / Kane) een album op te nemen. De opnames van het album vonden binnen drie dagen tijd plaats, waarin 80% in één keer opgenomen werd om zo het live gevoel te benadrukken. Hierna schakelde zij de hulp in van kunstenaar Rahi Rezvani (James Blake, The Bloody Beetroots, Marina Abramović) voor het maken van het artwork en persfoto’s. En toen was daar ‘No Man’s Land’, Qeaux Qeaux Joans’ debuutalbum en een contract bij [PIAS].

In 2011 stond Qeaux Qeaux Joans met haar band in het voorprogramma van Seasick Steve, nadat ze in 2009 spontaan bij hem op het podium was gesprongen toen hij in Paradiso te Amsterdam optrad. Eerder verzorgde de zangeres al het voorprogramma van Beth Hart en Keith Caputo, deelde ze het podium met Bobby McFarren en trad op met Wicked Jazz Sounds. Ook was zij in 2011 te zien in het nationale tv programma De Wereld Draait Door.

Live: 16 september - Melkweg @ 15:00

http://www.qeauxqeauxjoans.com/

https://twitter.com/QeauxQeauxJoans