Carl Barât v/h Libertines gaat solo

13-08-2010 @ 15:03

Carl Barât voorheen o.a. actief in The Libertines en Dirty Pretty Things brengt op 4 oktober zijn gelijknamige solodebuut uit via [PIAS]. De eerste single van het album, "Run With The Boys", komt uit op 30 september, op dezelfde dag als de release van zijn eerste boek "Threepenny Memoir". Ook zal er een Europese tour zijn en op 29 oktober zal hij de Melkweg in Amsterdam aandoen met een vijf-koppige band.

Na 2 albums met The Libertines en daarna twee met Dirty Pretty Things, was Carl er klaar voor om een eigen album te maken op zijn eigen manier. Opgenomen in Londen en gemixt in New York, hoor je duidelijk dat Carl een andere richting is ingeslagen. Toch blijft hij het gevoel voor melodie behouden. Door het maken van dit album kon Carl werken met nieuwe mensen en nieuwe muzikale ideeen uitproberen. Het resultaat is een eerlijk en gevoelig album.

Het boek "Threepenny Memoir" dat Carl heeft geschreven is een collectie van verhalen en herinneringen uit zijn leven. Het is geschreven in thema-hoofdstukken waar hij vertelt over zijn liefde voor Londen, zijn helden, zijn avonturen in theaterland en natuurlijk de hoogte -en dieptepunten van zijn ervaringen in The Libertines.

Vanaf oktober zal Carl met zijn band door Europa touren en op 29 oktober zal er een optreden zijn in de Melkweg, Amsterdam.

Europese tour:
27 Oktober LONDON, Scala
29 Oktober AMSTERDAM, Melkweg
30 Oktober BRUSSELS, Botanique
31 Oktober COLOGNE, Gebaude 9
01 November HAMBURG, Ubel and Gefahrlich
02 November BERLIN, Magnet
04 November LILLE, Aeronef
05 November PARIS, La Cigale
06 November NANTES, Olympic
08 November TOULOUSE, Bikini
10 November MILAN, Magnolia
11 November BOLOGNA, Covo

http://www.myspace.com/carlbarat