DEBUUTALBUM PIETER DE GRAAF UIT IN KOREA

13-05-2010 @ 16:37

'Introducing Pieter de Graaf' sinds 7 mei verkrijgbaar
Het debuutalbum ‘Introducing’ van Pieter de Graaf is ook verkrijgbaar in Korea. Na de release van het album in Nederland en Japan is dit het derde land waar de talentvolle pianist zijn eigen werk uitbrengt. Een overwacht groot succes en iets waar Pieter erg trots op is.

Op dit debuutalbum met zijn eigen trio bewijst Pieter de Graaf een sterk componist te zijn. Met vijf semi-autobiografische stukken, waaronder 'Stress Chicken' en 'You Know What I Mean'. Het album is ingespeeld met Jasper van Hulten op drums en Ludo van der Winkel op bas. De Graafs composities klinken fris, modern maar ook melancholisch.

Pieter is ook de vaste pianist van Wouter Hamel. “Pieter is virtuoos, het is een must om hem live te horen en zien, maar zijn stukken zijn ook echt mooie liedjes, een bijzonder talent”, aldus Wouter Hamel.

7 mei jl. was Pieter de Graaf nog één van de verrassingen op de nationale Jazzdag die in Amersfoort plaats vond. In de week van 10 mei is hij voor concerten met Wouter Hamel in Korea en zal hij zelf interviews doen ter promotie van de release van zijn debuutalbum daar.

Pieter @ The Piano
Naast alle promotie activiteiten en concerten is Pieter een unieke actie begonnen via de daarvoor speciaal in het leven geroepen blog http://thepiano.nl . Overal waar Pieter kan spelen op een piano zal hij dat maar al te graag komen doen. Dit wordt vastgelegd via filmpjes welke te zien zijn op zijn blog. Iedereen maakt kans om Pieter thuis, op het werk of desnoods op vakantie op bezoek te krijgen. Wanneer je een mail stuurt naar Pieter@doxrecords.com zou het zomaar kunnen dat Pieter voor de deur staat. Eén voorwaarde: Er moet een piano zijn. 
Op Pieters blog kan je ook luisteren naar een nog niet uitgebracht nummer van Pieter de Graaf, getiteld ‘Wandering’

www.myspace.com/pieterdegraafmusic
www.pieterdegraaf.com
pieterdegraaftrio.hyves.nl
www.thepiano.nl

En volg pieter nu ook op Twitter
www.twitter.com/Pieterdegraaf80

www.doxrecords.com