VAMPIRE WEEKEND IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

02-08-2010 @ 11:38

Afgelopen weekend maakte de band het zelf al bekend op hun internetsite: Op dinsdag 23 november geeft Vampire Weekend een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

De uit New York afkomstige band met zanger Ezra Koenig, toetsenist en ook wel muzikale brein van de band Rostam Batmanglij, bassist Chris Baio en drummer Chris Tomson scoorden in 2008 al hoge ogen op festivals. Datzelfde jaar brachten ze namelijk hun debuutalbum ‘Vampire Weekend’ uit, dat door de hele wereld werd ontvangen als een van de beste indierockalbums van dat jaar, met onder meer single ‘A-Punk’.

Met geslaagde optredens in de Grolsch tent op Lowlands vorig jaar, een uitverkocht Paradiso in februari en afgelopen juni nog op Rockin’ Park heeft Vampire Weekend bewezen een frisse nieuwkomer te zijn. Hun sound is uniek: Een aanstekelijke mix van afrobeats en Caribische ritmes met westerse popmuziek gecombineerd met stuiterende indierock. Hiermee plaatsten ze zich in een klap in het rijtje van de meest invloedrijke indiebands van het afgelopen decennium, naast onder meer Arcade Fire en Fleet Foxes. Hun originele geluid is inmiddels ook opgepikt door andere nieuwkomers als Jack Peñate en Bombay Bicycle Club.

Begin dit jaar heeft Vampire Weekend hun tweede album ‘Contra’ uitgebracht, de single ‘Holiday’ is vanaf vorige week al veelvuldig te horen op 3FM.

VAMPIRE WEEKEND
+ support act
Dinsdag 23 november 2010
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: € 34 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

De kaartverkoop start op vrijdag 6 augustus om 10.00 uur via www.livenation.nl en 0900 - 3001250 (45 cpm)

http://www.myspace.com/vampireweekend