DTEP & Streetlab_ brengen Nederlandse muziek naar Ruhrgebied

19-07-2010 @ 11:46

16 Nederlandse bands en DJ’s op Juicy Beats Festival

Het Juicy Beats festival (Dortmund, 31 juli) is een van de grootste festivals voor elektronische en independent muziek in Duitsland en trekt elk jaar meer dan 20.000 bezoekers. Dit jaar is er een speciale samenwerking met Nederland i.h.k.v. NL-RUHR – de Nederlandse bijdrage aan het Culturele Hoofdstadjaar in het Ruhrgebied RUHR.2010. Op de verschillende Juicy Beats podia zullen maar liefst 16 Nederlandse muziekacts staan, mogelijk gemaakt door DTEP en Streetlab_. Daarnaast is er op het terrein een “Little Amsterdam” dorp gerealiseerd in samenwerking met Streetlab_ & Club Zonder Filter.

Nederlandse acts op Juicy Beats zijn:
Daily Bread, De Staat, San Proper, DJ Melon, NYMFO – en in het Streetlab_ programma: 360 Bits, Bird on the Wire, Blokgolf, De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie Show, Dem Slackers, Excuses, Homework, Lustige Lola & Weltschmerz, The Heykids, The Walk & Rogerseventytwo & Tom Trago.

Over NL-RUHR en DTEP
De Nederlandse muziekacts op Juicy Beats worden ondersteund door het Dutch Talent Exchange Program (DTEP). Dit is een innovatief programma dat de Nederlandse populaire muziek in het Ruhrgebied promoot en de muziekbranche in beide landen ondersteunt. DTEP is in het leven geroepen in het kader van de Culturele Hoofdstad van Europa RUHR.2010. Duitse festivalorganisatoren ontvangen wanneer zij Nederlandse artiesten, bands & DJ's voor hun evenementen contracteren, financiële steun en de bijbehorende promotie. Bij deze steun hebben niet alleen het festival en de Nederlandse kunstenaar zelf baat, maar indirect ook Duitse en Nederlandse concertagentschappen, muzieklabels en muziekuitgevers. Al meer dan 40 Nederlandse acts zijn zo geboekt!
DTEP is deel van NL-RUHR, het gezamenlijke platform voor de meer dan 200 Nederlandse culturele evenementen tijdens RUHR.2010. Het popsubsidieprogramma is ontwikkeld door MusicXport.nl - het gezamenlijke initiatief van Buma Cultuur en Muziek Centrum Nederland - in samenwerking met EuroSonic Noorderslag. Het projectmanagement in Duitsland is in handen van Pop100.

Lees meer over DTEP op www.mcn.nl -> NL-RUHR 2010

Over Streetlab_
Streetlab_ (sinds eind 2005) biedt een podium en een platform voor jonge Nederlandse fashion designers, illustratoren, fotografen, grafisch ontwerpers en muzikanten. Middels exposities in hun eigen Projectspace te Amsterdam, portfolio-avonden, business cases en workshops brengt Streetlab_ dit jonge talent in contact met een breed publiek en professionals en biedt hun handvaten zich als (internationaal) ondernemer te ontwikkelen. Streetlab_ is een initiatief van Premsela, dutch platform for design and fashion, en Cultuurfabriek.
Het Europese Hoofdstadproject “concrete playground” laat in het Ruhrgebied met exposities, podiumgesprekken en workshops zien wat op het gebied van art en fashion momenteel gebeurt. Streetlab_ uit Amsterdam is te gast bij Heimatdesign Dortmund en het popfestival Juicy Beats en brengt in de zomer Nederlandse fashiondesigners, DJ's en kunstenaars naar Dortmund.

Juicy Beats Festival
Tickets verkrijgbaar via www.juicybeats.net:
Voorverkoop: 22,- Euro (plus charge)
Standaard Festivalticket: 27,- euro
Enkel Nightpartyticket: 12,- euro
(tickets geven toegang tot openbaar vervoer in het gehele Ruhrgebied)