Dutch Talent Exchange Program: DTEP - tussentijdse evaluatie

25-06-2010 @ 12:18

De initiatiefnemers van Dutch Talent Exchange Program DTEP komen met een bevredigende halfjaarlijkse balans. Medio juni hebben al meer dan 11 Duitse festivals gebruik gemaakt van de regeling om meer Nederlandse artiesten op Duitse RUHR.2010 festivals en evenementen te programmeren en te promoten. Het muzikale spectrum loopt van dance tot death metal, van jazz tot pop en rock. Tot de ondersteunde evenementen en festivals behoren onder andere: Mayday in Dortmund, RockHard Festival in Gelsenkirchen en het Death Feast open air in Hünxe.

Voor eind september zullen er nog 9 andere Duitse festivals ondersteund worden door DTEP waaronder: Bochum Total, Ruhr in Love in Oberhausen, het Juicy Beats Festival in Dortmund en het Zeltfestival Ruhr in Bochum. Het totale aantal ondersteunde artiesten is tot nu toe 24. Het bijzondere van DTEP is dat de Duitse festivals financiële steun kunnen krijgen voor het boeken van Nederlandse artiesten en DTEP zorgt voor additionele promotie ter plekke. DTEP is een aangepaste versie van het succesvolle European Talent Exchange Program, dat eveneens financiële en promotionele steun biedt aan festivals voor het boeken van Europese artiesten uit een ander Europees land (www.etep.nl). ETEP is een programma van EuroSonic Noorderslag.

Tot op heden zijn 38 Nederlandse artiesten voor de Duitse zomer festivals geboekt met in totaal 63 optredens. 16(!) artiesten hiervan alleen al spelen op het Juicy Beats festival in Dortmund. Het DTEP programma blijft het hele jaar actief steun verlenen in het kader van RUHR.2010.

Aantal Festivals met DTEP Acts: 20
Aantal optredens met DTEP Acts: 63
Aantal DTEP Acts: 56
Aantal festivals die nog plaats moeten vinden met DTEP Acts: 9
Aantal DTEP acts op die Festivals: 39

De op dit moment meest geboekte DTEP acts zijn: Tim Knol met drie optredens en awkward i, De Staat, DJ Melon, MC Tha Catcher en Moke met twee optredens.

DTEP is een initiatief speciaal ontwikkeld voor RUHR.2010, de culturele hoofdstad van Europa en wordt georganiseerd door MusicXport.nl, een programma van Buma Cultuur en Muziek Centrum Nederland (MCN). In Duitsland wordt DTEP door Pop100 uitgevoerd en de communicatie en promotie wordt verzorgd door Radar Musik & Unterhaltungs GmbH. Hiernaast is DTEP onderdeel van NL-RUHR, het gemeenschappelijk platform voor de meer dan 150 Nederlandse culturele evenementen tijdens RUHR.2010.

DTEP artiesten van a-z zijn: 360 Bits, awkward i, Anagenetic, Aniek Brink, Applescal, Armin van Buuren, Bird on the Wire, Blokgolf, Cliff Coenraad, Cliteater, Daily Bread, David Labaij, De Groote Vinnie, Donnie & Sjakie Show, De Kift, De Staat, Demslackers, Divato, DJ Melon, DJ Partyraiser, Endymion, Eva Maria, Excuses, Hail of Bullets, Homework, Jan van der Lugt, Jaya the Cat, Josh & Wesz, Kismet, Kong, Lauhaus, Lustige Lola & Weltschmerz, MC Tha Watcher, Menno de Jong, Moke, Nitrogenetics, NYMFO, Olaf Boswijk, Outblast, Pradera, Predator, Prostitute Disfigurement, Rank 1, Rompeprob, San Proper, Severe Torture, Showtek, Sinister, The Beat Controller, The Devil's Blood, The Heykids, The Walk & Rogerseventytwo, Tiësto, Tim Knol, Tom Trago, W & W, We vs Death.

DTEP - Project Management Duitsland
Manfred Tari
Pop100.com, Herner Straße 2, D-44139 Dortmund, Duitsland
E-mail: tari@pop100.com

DTEP - Project Management Nederland
Ruud Berends
Buma Cultuur, Postbus 929, NL-1200 AX Hilversum, Nederland
Tel: +31-356-72 74 00, E-mail: ruud.berends@bumacultuur.nl

DTEP - Mediapartner
Astrid Wellenberg
Radar Musik & Unterhaltungs GmbH, Brückstraße 33, D-44787 Bochum, Duitsland
E-mail: welli@radar-net.de

musicXport.nl 2010 is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Muziek Centrum Nederland (MCN) en wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.