BIFFY CLYRO IS KLAAR VOOR HET GROTE PUBLIEK

03-06-2010 @ 16:49

Dit jaar voor het eerst op Pinkpop en hoe! Biffy Clyro zette een strakke show neer waar de nieuwe en oudere nummers elkaar afwisselden en zij zich klaar toonden voor het grote publiek. Naast hun geweldige optreden hebben zij ook de 3 On Stage sessie gedaan in een van de gifgroene containers van 3FM. Bekijk hier de intieme versies van The Captain, Mountains en voormalig Megahit en Radio 538 Alarmschijf Many of Horror. Ook de media waren erg te spreken over het optreden van de drie Schotten:

Press quotes
Met de ruwe en karakteristieke zang als leidraad bewijst Biffy Clyro klaar te zijn voor het grote publiekNu.nl

Moeiteloos spelen zij complexe, onlogische ritmes, verweven in overweldigend gitaargeweld en meerstemmige zangpartijen. Geen wonder dat deze mannen op Pinkpop promoveerden naar de 3FM StageLive XS

Wat Neill ook doet, theatraal op z'n lelijk volgetatoeëerde rug liggen zingen of "dank joe wel" zeggen, het publiek reageert ovationeel3Voor12

Nu is het tijd voor de tweede single Bubbles van het album Only Revolutions. Niemand minder dan leadzanger en gitarist van de rockband Queens of the Stone Age, Josh Homme, verleende zijn medewerking aan deze track.

Biffy Clyro werd in 1995 opgericht in Kilmarnock, in de buurt van Glasgow. Met hun vierde album Puzzle, dat in eigen land meer dan 150 duizend exemplaren verkocht, trok het succes aan en speelde band in Wembley als support voor Muse en als afsluiter op de John Peel stage van Glastonbury.

http://www.biffyclyro.com