Introducing: Lianne La Havas

11-01-2012 @ 20:10

Met een vermelding in de top 15 van de BBC Sounds of 2012 lijst ziet de toekomst er voor Lianne La Havas rooskleurig uit. Na haar optreden bij Jools Holland is de UK overtuigd van de kwaliteiten van deze dame met Griekse en Jamaicaanse roots. Bon Iver dacht er hetzelfde over en wilde haar koste wat kost in zijn voorprogamma hebben. Bekijk hier haar optreden bij Jools Holland.

Press Quotes UK:

Pop’s next superstar” - Sunday Times Culture

One of the sounds of 2012” - Independent On Sunday

A Superb, smoky voice” - Guardian

Her voice- smart, sassy, knowing” - Observer

Lianne La Havas is a very special singer” - Daily Star

Soulful” - Daily Telegraph

Honey- voiced, soulful, somewhat adorable” - Wonderland

Wonderful” - Music Week

Deze week is Lianne in Nederland voor een optreden op het Eurosonic Festival (donderdag 23.00 uur, Forum Images). 3voor12 nam haar al op in hun tien tips voor Eurosonic 2012 lijstje. De rest van Nederland zal 13 januari kennismaken met haar in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. ’s Avonds staat Lianne in een uitverkocht MC Theater in Amsterdam en zaterdag is zij te bewonderen in Bird Rotterdam. Een uitverkochte show geeft aan dat er al iets gebeurd rondom deze opvallende verschijning wat ook is opgemerkt door NU.nl die haar bombardeerd tot één van de negen artiesten die het dit jaar gaat maken in Nederland.  

Lianne begon op haar zevende met muziek maken. Van haar vader kreeg zij haar eerste keyboard en daarbij ook de vrijheid haar muzikaliteit te ondekken. Lianne ontplooide haar talenten door het zingen in koren en musicals op school. Grootheden als Nina Simone en Lauren Hill waren haar inspiratiebronnen.

Lianne´s eerste single No Room for Doubt featuring Willy Mason is in promotie en is afkomstig van de reeds verschenen EP Lost & Found. Bekijk hier de video van No Room for Doubt. Haar debuutalbum wordt verwacht in mei.

Voor meer informatie, zie www.liannelahavas.com