ROOG MAAKT OVERSTAP NAAR EXTENDED MUSIC

20-05-2010 @ 21:11

DJ/producer Roog sluit zich per 1 juli aan bij Extended Music. Met haar twee sterke partners Sony Music en AT Productions biedt het Haagse management-, boekingskantoor en muziekmaatschappij het house-icoon een volgende uitdagende stap in zijn carrière. Eén van de wapenfeiten bij Extended Music is de productie van een eerste artiestenalbum vol eigen tracks van Roog, dat via Sony wereldwijd wordt uitbracht.

Ronald Molendijk, Creative Director van Extended Music: "Wij zijn trots en verheugd dat we met een gerenommeerde artiest als Roog gaan samenwerken. Wij gaan gezamenlijk de volgende stap in zijn carrière maken. Ik zie het als mijn persoonlijke uitdaging om zijn stijl, smaak en muziek bij een nog groter publiek op de radar te krijgen."

Met de overstap wordt Roog de #1 dj binnen Extended Music. De muziekonderneming werd begin april gelanceerd en richt zich primair op de dancewereld. Andere dj/producers die vertegenwoordigd worden door Extended Music zijn: Benny Royal, Carita la Niña, Dennis van der Geest, Misja Helsloot, Remaniax, Robbie Taylor en Ronald Molendijk.

Meer Roog
In 2001 breekt Roog definitief door bij het grote publiek na zijn optreden bij Sensation. Vanaf dat moment behoort hij officieel tot de absolute dance top in eigen land. In 2003 volgt het internationale succes dankzij zijn hit 'Back Together' wat leidt tot optredens all over the globe. Zijn cd's in de 'Sound of Love & Dedication' reeks (2001-2005) behoren tot de best verkochte housealbums ooit. Als eerste Nederlander werd hij resident dj bij het internationaal toerende 'Defected In The House', de evenemententak van het in Londen gehuisveste houselabel Defected.

Solo doet Roog zo'n 300 dj-gigs per jaar. Daarnaast heeft de dj/producer een neus voor succesvolle samenwerkingsverbanden. Met Erick E vormt hij het ongekend populaire duo 'Housequake'. Zaterdag 22 mei vindt voor de tweede keer hun eigen Housequake Festival plaats op Aquabest. Die dag wordt tevens het album 'Housequake Volume 4' gelanceerd. Met broer Greg van Bueren heeft Roog de krachten gebundeld onder de naam 'Hardsoul'. Zo compileerden ze in 2009 (samen met Chocolate Puma) het prestigieuze album 'Amsterdam In The House' op het Defected label. Ook runnen de broers twee eigen muzieklabels: 'Hardsoul Productions' en 'R&G Electronics'. Meer dan eens heeft Hardsoul de internationale hitlijsten bestormd en door de jaren heen hebben ze meerdere prijzen gewonnen, van Gouden Kabouters tot International House Music Awards.

http://www.djroog.com
http://www.extendedmusic.com