Nederland focusland tijdens 25ste editie EuroSonic Noorderslag

10-05-2010 @ 16:13

De volgende editie van EuroSonic Noorderslag vindt plaats van 12 t/m 15 januari 2011. Het jaarlijks terugkerende evenement, een van de belangrijkste platforms voor de Europese muzieksector, viert haar 25ste verjaardag en legt de focus op Nederland. De Groningse binnenstad wordt het decor van een verwachte 2.800 professionals uit de Europese muzieksector en zal optredens van meer dan 260 artiesten bevatten.

25ste verjaardag – Focus op Nederland
Wat in de jaren ’80 begon als weinig meer dan een ludieke muziekwedstrijd in De Oosterpoort tussen tien Belgische en tien Nederlandse bands, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste platforms voor de Europese muzieksector. EuroSonic Noorderslag is inmiddels toegekomen aan haar 25ste editie. De verjaardag wordt op gepaste wijze gevierd, met Nederland als focusland. Tijdens de conferentie wordt er uitgebreid ingegaan op de handelsrelaties en de muziekindustrie van Nederland, terwijl er op het festival een staalkaart van muziek uit Nederland wordt geprogrammeerd.
EuroSonic Noorderslag bestaat 25 jaar. Dit gecombineerd met de veelheid aan bijzondere en kwalitatief sterke Nederlandse acts is een goede reden om de focus te leggen op de opwindende en veelzijdige Nederlandse muziekscene”, aldus creatief directeur Peter Smidt.
De 2011 editie begint een dag eerder op woensdag met de European Border Breakers Awards en de European Festival Awards.

Registraties EuroSonic Noorderslag en geopend
De conference registratie is sinds 1 mei beschikbaar via de website, tegen het early bird tarief. Ook de showcase registratie is geopend. Voor de showcase registratie geldt een deadline van 1 september 2011.

Ga voor meer informatie naar;
www.eurosonic-noorderslag.nl