A Tribute To The Pirate Stations (1964-1974): 'Golden Years of Pop Music'

06-04-2010 @ 13:33

Op 21 april is het 50 jaar geleden dat Radio Veronica begon met uitzenden vanaf een schip net buiten de territoriale wateren. Het luidde het tijdperk in van het fenomeen ‘piratenstation’. Radio Caroline, Radio London, Radio Noordzee en vele anderen volgden dit initiatief van Veronica. Op een 7CD + DVD box, die deze week verschijnt bij Universal Music, worden alle grote radiohits uit de belangrijkste jaren van de popgeschiedenis (1964-1974) op een rijtje gezet door Ad Bouman.

7CD + DVD
Ad was indertijd technicus bij Radio Veronica en werd niet voor niets ‘de meester’ genoemd, vanwege zijn uitstekende muzieksmaak, die hij tussen 1970 en 1974 vooral kon uiten in zijn eigen radioprogramma op de maandagavond bij Radio Veronica tussen 19.00 en 20.00 met de ABTT (presentatie Lex Harding).

Elke CD uit de 7CD-box heeft zijn eigen thema; de Adje Bouman Top Tien, de Lex Harding Show, de Rob Out Show enz. Niet alleen de grote hits komen voorbij, ook de typische ‘radioplaatjes’ ontbreken niet, dit alles wordt afgewisseld door jingles en zo lijken deze shows opnieuw tot leven te zijn gebracht. Als bonus is de DVD met de film ‘The Boat That Rocked’ toegevoegd, om een idee te geven hoe het er indertijd aan toe ging op een ‘piratenschip’. Ad Bouman heeft het ‘piraten’ gevoel van Veronica de afgelopen 20 jaar levend gehouden, samen met Juul Geleick via de Stichting Norderney, en doet dat nu met deze prachtige compilatie boordevol ‘typische piratenplaatjes’.


Reünie zaterdag 17 april
Elk jaar organiseert de Stichting Norderney een reünie waar veel oud-medewerkers zoals dj's Eddy Becker, Jan van Veen, Lex Harding, Tineke etc. langskomen en samen met fans nog maar eens oude herinneringen ophalen.
Ook deze keer vind de reunie plaats in Hotel Laapershoek, zaterdag 17 april, waar ooit de studio’s van Radio Veronica in gevestigd waren.
De eerste exemplaren van ‘A Tribute To The Pirate Stations’ worden tijdens deze reünie om 14.00 uur overhandigd aan Willem van Kooten, Ad Bouman, Lex Harding, Jan van Veen, Juul Geleijck & Eddy Becker.

192TV
192TV’  is een 24 uurs clip zender dat het oude format hanteert van Radio Veronica, compleet met de originele jingles van vroeger.
Proefuitzendingen beginnen 21 april via NostalgieNet en de zender zal later dit jaar als 24-uurs zender te zien zijn als digitaal tv kanaal.