Affaire zeezender Radio Veronica en huidige Radio Veronica/TMG, Vereniging Veronica

13-02-2014 @ 21:06

"Oud Veronica medewerkers voor de rechter....."
Oud medewerkers van Radio Veronica, de zeezender die uitzond t/m 31 augustus 1974, worden door de Vereniging Veronica, vertegenwoordigd door de Veronica merken bv, en de SKY radio groep, waar het huidige Veronica onder valt, op 19 februari om 11.00uur voor de rechter in Amsterdam gedaagd.
Dit omdat de eisers als enige menen recht te hebben op de geschiedenis van Radio Veronica. De oud medewerkers verenigd in de Stichting Norderney, hebben al sinds 1999 een website waarop de geschiedenis van de zeezender t/m 1974 wordt beschreven. Tevens kun je via deze website luisteren naar muziek en historische radio programma's uit de periode 1959 -1974.
De Stichting Norderney heeft van de toenmalige directeur Dhr. Hendrik, Bull, Verweij het recht gekregen om de geschiedenis "veilig te stellen en te beheren."
Het huidige Veronica meent dat ze er tonnen schade wordt geleden en dat er alleen maar verwarring van komt als het Veronica van nu (met een jong publiek als target) steeds weer wordt gestoord door de oud-medewerkers met hun bejaarde plaatjes, jingles, foto's, uitzendingen en verhalen.
Het Veronica van nu is een dochteronderneming van de Sky Radio Group en daar heersen uiteraard de wetten van het grote geld. Veronica, een paar jaar geleden aangevoerd door Peter Kuipers, richtte de ʻBV Veronica Merkenʼ op en bombardeerde zichzelf tot directeur, en verkocht naar zeggen van Sky, alles van Veronica aan Sky.
De gesloten overeenkomst met Sky weigert de huidige Vereniging Veronica laten zien, het vermoeden bestaat dat Peter Kuipers destijds meer heeft overgedragen dan dat Veronica had. De oudgedienden van Veronica vinden het volstrekte onzin dat er enige vewarring met het nieuwe Sky Veronica zou kunnen ontstaan en beschouwen de akties van Veronica als historie moord.
Salliant detail, tussen de Stichting Norderney en het huidige Radio Veronica is al vanaf 1999 !! een samenwerking geweest tijdens reunie uitzendingen. Nooit is er gebleken dat de eisers daar bezwaar tegen aangetekend hebben! Sterker nog in haar uitzendingen in bijvoorbeeld 2004 heeft het huidige Veronica zelfs reclame gemaakt tbv de Stichting Norderney ! Ook is de Stichting Norderney betrokken geweest bij de viering van 50 jaar Veronica in 2010 in Naarden.
De Stichting Norderney zegt in het verleden steeds samenwerking gezocht te hebben met de Vereniging Veronica. “Helaas zonder gevolg”, aldus Ad Bouman namens de Stichting Norderney. “Ook de huidige voorzitter van de Vereniging Veronica weigert met ons te praten, over samenwerking, of een eventuele afbakening van de verschillende activiteiten van beide partijen. Dat is merkwaardig, omdat er met het huidige Radio Veronica dus zoals gezegd jarenlang is samengewerkt met radio uitzendingen, en CD projecten.”
De Stichting Norderney, en veel oud collega's van Radio Veronica 1959 – 1974 zijn verontwaardigd . “Het is een schandalige poging om onze geschiedenis te stelen” , zeggen ze.

Ad Bouman Juul Geleick Oud Veronica Medewerkers.