Jazz Industry Achievement Award 2010 voor Susanne von Canon

01-04-2010 @ 15:10

Vrijdag 7 mei wordt tijdens de Jazzdag de Jazz Industry Achievement Award 2010 uitgereikt aan Susanna von Canon. Zij ontvangt de prijs voor haar werk voor groepen en musici als de Instant Composers Pool en Eric Vloeimans en haar bijdrage aan jazz evenementen als Dutch Jazz Meeting en Klap op de Vuurpijl.

De Jazz Industry Achievement Award is in het leven geroepen om personen te onderscheiden die zich gedurende langere tijd hebben ingezet voor de ontwikkeling van de Nederlandse jazz en bestaat uit een geldbedrag van € 1.500 en het 'Blue Note' juweel, gemaakt door juweelkunstenaar Gert Hovius. Eerdere winnaars van de prijs zijn Bob Hagen (Jazz Impuls) en Huub van Riel (Bimhuis).

De benoemingscommissie bestond dit jaar uit Cees Schrama (voorzitter), Michelle Kuypers (North Sea Jazz), Co de Kloet (NPS Radio 6), Klaas Koopman (journalist Gooi- en Eemlander) en Ikaros van Duppen (Buma Cultuur).

Matchmaking
Tijdens de vierde editie van de Jazzdag vindt voor de eerste maal een Matchmaking programma plaats, waarbij een delegatie van buitenlandse professionals wordt samengebracht met Nederlandse jazz professionals. Doel is om nieuwe contacten tussen verschillende buitenlandse decision makers en Nederlandse professionals te leggen en uitwisseling te bevorderen.
Vanaf vandaag kan men zich via de website opgeven voor het Matchmaking programma. Het inschrijfformulier is op de site van de Jazzdag (www.jazzdag.nl) te vinden.

Registratie deadline nadert
De Jazzdag is gratis toegankelijk. Registratie is verplicht en kan alleen via de website. Registratie loopt nog tot en met 9 april 2010.

De Jazzdag is een initiatief van Buma Cultuur en wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting JazzNL. Partners zijn: Nederlandse Toonkunstenaarsbond, SENA, NORMA Fonds, Muziek Centrum Nederland, NPS, Radio 6, Gemeente Amersfoort, Provincie Utrecht en Vrede van Utrecht.

www.jazzdag.nl