LPG presenteert grensverleggend project op EuroSonic

12-01-2010 @ 13:15

LPG presenteert op donderdag 14 januari, tijdens Eurosonic Noorderslag, hun grensverleggende project DeSpeech. Dit gebeurt tijdens een showcase in Plaza Danza, tegenover de EuroSonic-kassa aan het Boterdiep.

DeSpeech is een tegengeluid in een tijd waarin alles sneller en vluchtiger wordt. LPG maakt met de hand grafische-, muzikale- en/of video-uitgaven die het digitale tijdperk weer tastbaar maken. Liefhebbers kunnen zich abonneren en ontvangen de uitgaven thuis per post. Met DeSpeech verlegt de band grenzen van de huidige popcultuur door samenwerkingen aan te gaan met andere kunstdisciplines. Niet de formule, maar de creativiteit van alle betrokkenen bepaalt de vorm van DeSpeech. Rond elke uitgave organiseert LPG samen met Paradiso Melkweg Productiehuis shows die deze uitgave weerspiegelen.

De showcase op EuroSonic krijgt een theatraal tintje. Acteur en theatermaker Henry J. Alles, bekend van het locatietheatergezelschap PeerGroup, neemt de regie in handen. De band heeft er veel zin in, maar wil over de verdere invulling van de avond nog zo min mogelijk kwijt: “Als we teveel verklappen missen we het verrassingeffect”, zegt zanger-gitarist Anne Caesar, “ik hoop vooral dat het podium groot genoeg is voor onze plannen”.

Informatie: LPG presenteert DeSpeech
Donderdag 14 januari - 21:05 - 21:45 uur - Plaza Danza, Boterdiep 20a, Groningen

Check ook: www.despeech.com