MUZIKAAL DNA SMELT SAMEN TOT UNIEKE EENMALIGE SOUNDSCAPE

09-09-2009 @ 16:35

Spinvis en Anne Soldaat maken met hulp van diverse artiesten “Mogelijkheid van een Liedje”

Speciaal voor de eerste editie van het Utrecht Uitfeest Leidsche Rijn (UULR) heeft multitalent Spinvis in samenwerking met Anne Soldaat een unieke soundscape gemaakt. Op zaterdag 12 september zal deze bijzondere compositie live worden uitgevoerd tijdens het Utrecht Uitfeest Leidsche Rijn. De compositie is geïnspireerd op het boek ‘Mogelijkheid van een eiland’ van de Franse schrijver Michel Houellebecq. Dit boek is tevens de inspiratiebron voor het nieuw te openen Beeldenpark Leidsche Rijn.

Vanuit de gedachte van een muzikaal DNA ontwikkelden Spinvis en Soldaat een bijzondere compositie, getiteld: ‘De mogelijkheid van een liedje’, bestaande uit fragmenten en bewerkingen van diverse liedjes van acts die spelen op het Utrechts Uitfeest Leidsche Rijn: Voicst, Anne Soldaat, De Staat, LPG en Eric Vloeimans. Een DNA-molecuul bestaat uit verschillende componenten en die componenten zijn in dit geval dus liedjes. Door te werken met bestaande liedjes en deze te bewerken, in elkaar te mixen en te laten samensmelten ontstond een nieuw en volkomen uniek muziekstuk

Het resultaat van dit stuk zal op 12 september eenmalig worden uitgevoerd door een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ‘superband’. In ‘De mogelijkheid van een liedje’ komen fragmenten, flarden en bewerkingen terug uit bekende hits van onder andere Voicst, De Staat en LPG. In de live-uitvoering op het evenemententerrein van het Leidsche Rijn Park zullen de oorspronkelijke zangers (onder andere Torre Florim van De Staat en Tjeerd Bomhof van Voicst) hun vocale gedeelte komen vertolken. Deze bijzondere samenwerking van enkele van Nederlands meest talentvolle muzikanten uit diverse muzikale hoeken is uniek, eenmalig en dus niet te missen!

Dit muziekprogramma maakt deel uit van een bijzondere kunstroute in Leidsche Rijn. Andere optredende artiesten op deze dag zijn: Joost Zwagerman, Eric Koller, Susan Smit en Arnon Grunberg. Er zijn beeldende kunstwerken te bezichtigen van onder andere Fernando Sánchez Castillo, Mathilde ter Heijne, Marijke van Warmerdam, Marcel Wanders en Stanley Brouwn. Voor meer informatie over het Utrecht Uitfeest Leidsche Rijn: www.uitfeest.nl.

Zaterdag 12 september 2009 – evenemententerrein Leidsche Rijn Park
13.00 uur Voicst
14.30 uur Eric Vloeimans
15.45 uur Anne Soldaat
17.15 uur Mogelijkheid van een liedje m.m.v. De Staat, Voicst, LPG, Anne Soldaat, Eric Vloeimans
18.30 uur LPG
20.00 uur De Staat