BENJAMIN HERMAN BEST VERKOCHT JAZZALBUM 2009 OP ITUNES

23-12-2009 @ 16:17

In augustus bracht Benjamin Herman 'Blue Sky Blond' uit, het 10e solo album van Nederlands meest populaire alt-saxofonist. Afgelopen week is 'Blue Sky Blond' ook in Japan uitgekomen. Aan het eind van elk jaar zet iTunes op een rijtje welke albums het best zijn verkocht in de verschillende genres. Uit de cijfers van de Nederlandse iTunes blijkt dat 'Blue Sky Blond' van Benjamin Herman de best verkochte jazzalbum van 2009 is in de online muziekwinkel.
Al vanaf november tourt Benjamin Herman langs diverse jazz- en poppodia met zijn 4tet, bestaande uit: gitarist Jesse van Ruller, Hammond organist Carlo de Wijs en drummers Martijn Vink/Cyril Directie. De tour gaat dit jaar langs steden als Tilburg, Breda en Utrecht en eindigt met een show in het Amsterdamse Bimhuis op 29 december en een show in Rotown, Rotterdam, op oudjaarsdag. In februari tourt het Herman 4tet verder langs de diverse podia. Voor een complete touragenda, klik hier.
    
Op het album ‘Blue Sky Blond’ is ''naast een keur aan muzikanten als: Perquisite, Jesse van Ruller, Git Hyper, Damon Michella en Martijn Vink ook Paul Weller te horen. Weller speelt op Lowryder, Sunday Blossom, Black Mote en Indian Hay mee op diverse intrumenten.

BEZETTING BENJAMIN HERMAN 4TET
Benjamin Herman - saxofoon
Jesse van Ruller - gitaar
Carlo de Wijs - Hammond orgel
Cyril Directie/Martijn Vink - drums
Tourdata in februari worden later bekend gemaakt, voor een update, klik hier.
 
BENJAMIN HERMAN ONLINE
www.benjaminherman.nl
www.myspace.com/benjaminhermanmusic
http://benjamin-herman.hyves.nl
www.doxrecords.com