EuroSonic Noorderslag conferentie programma compleet

12-12-2009 @ 12:15

Met onder andere FNV-voorzitter Agnes Jongerius, BREIN-directeur Tim Kuik, Bob Lefsetz en Steve Knopper

Traditioneel wordt het nieuwe ‘popjaar’ ingeluid in Groningen met EuroSonic Noorderslag, Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival. Van 14 tot en met 16 januari wordt tijdens de conferentie de actuele stand van zaken binnen de Europese muziek- en omliggende sectoren gepresenteerd en wordt op de festivals een staalkaart van nieuw Nederlands en Europees talent getoond. Het conferentieprogramma is inmiddels afgerond en is met 250 nationale en internationale sprekers en meer dan 100 panels, presentaties, discussies en prijsuitreikingen omvangrijker dan ooit tevoren.

Dit jaar gaat er speciale aandacht uit naar de stand van zaken van de muziekdistributie in Europa, met deelname van vertegenwoordigers van de Europese Commissie (Cultuur en Educatie), het jaarlijkse Gemeentelijk en Provinciaal Popbeleid, de bekendmaking van de jaarlijkse muziekexport cijfers door Buma Cultuur en het 25-jarig jubileum van de muzikantenvakbond BV POP (onderdeel van FNV Kiem) waarbij een 5 Puntenplan Popbeleid door Henk Westbroek wordt aangeboden aan FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Verder gaat BREIN-directeur Tim Kuik in een keynote in op de ontwikkelingen om het illegale aanbod van muziek op internet snel en effectief te handhaven en doet Buma/Stemra een boekje open over de toekomst van het auteursrecht en de ontwikkelingen in het live circuit.

Ook dit jaar zullen er tal van internationale sprekers aanwezig zijn om hun kennis en visie te delen. Zo zal Bob Lefsetz, bekend van zijn 'Lefsetz Letters' in een keynote zijn visie op de wereldmuziekmarkt geven en gaat Steve Knopper, de auteur van de bestseller "Appetite for Self-Destruction: The Spectacular Crash of the Record Industry in the Digital Age" (Simon & Schuster U.K.) in op de positie van de traditionele muziekindustrie in het digitale tijdperk.

Voor het volledige conferentieprogramma klik hier .

De EuroSonic Noorderslag conferentie duurt van 14 tot en met 16 januari en vindt plaats in De Oosterpoort te Groningen.