Buma Music Meets Tech awards uitgereikt op Eurosonic Noorderslag 2015

17-01-2015 @ 22:26

BandApp heeft de Buma Music Meets Tech Award gewonnen. Aan deze prijs is een bedrag van €5.000,- verbonden. Ook PresentBand viel in de prijzen. Zij hebben de publieks-award gewonnen, de Buma Music Meets Tech Public’s Choice Award. Uit handen van de juryvoorzitter en dagmoderator Ralph Simon hebben zij deze prijzen tijdens het mede door Buma georganiseerde Eurosonic Noorderslag in Groningen ontvangen.

Buma Music meets Tech Awards
De jury was op zoek naar het concept dat zich buiten de gevestigde kaders begeeft en heeft de inzendingen beoordeeld op innovatie en toegevoegde waarde. Juryleden Stephen O'Reilly (Shuffler), Daan Witteveen (Deloitte), Kirsten van Houten (Buma/Stemra) en Tijmen Ruizendaal (Chordify) bepaalden dat BandApp daar het meest aan voldeed.

Jury: "Deze editie kenmerkt zich door een hoog niveau van creativiteit, muziek en innovatie. Veel concepten maken gebruik van data-analyse en zijn gericht op de fans en gebruikers. De jury heeft unaniem besloten dat BandApp de winnaar is van de Buma Music mets TEch Award van 2015."

Via de #BMMT15-app kon ook het publiek stemmen op hun favoriete startup. De startup met de meest toegekende sterren, PresentBand, heeft de publieksprijs gewonnen, de Buma Music meets Tech Public’s Choice Award.

Over Buma Music meets Tech
In navolging van de succesvolle eerste editie stond ook dit jaar tijdens Eurosonic Noorderslag Conference het onderdeel Buma Music meets Tech op het conferentieprogramma. Dit programma biedt een groot aantal lezingen en discussies over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek en technologie. Ook geeft het uiteenlopende bedrijven de mogelijkheid zichzelf te presenteren. Music meets Tech is verdeeld over drie conferentiedagen. Met het toekennen van de Buma Music meets Tech Award en de Buma Music meets Tech Public’s Choice Award wil Buma innovatie ondersteunen en de verdere ontwikkeling van nieuwe muziek gerelateerde concepten stimuleren.

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur.