GEORGE BAKER ONTVANGT LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD

10-12-2009 @ 14:43

8 december werd George Baker (Hans Bouwens) 65 jaar. Het feestje voor zijn verjaardag begon al vroeg, hij meldde zich om 06.30 uur in de studio van 3FM om in het programma van Giel Beelen zijn verjaardag op de radio te vieren. Als verrassing voor George Baker kwam SBS Shownieuws na zijn optreden bij 3FM langs om een bijzondere award uit te reiken. Een Lifetime Achievement Award voor meer dan 25 miljoen verkopen tijdens gehele carrière.

George Baker nam zeer varrast de oeuvre award in ontvangt. Ondanks zijn leeftijd denkt George er nog absoluut niet aan zijn gitaar aan de wilgen te hangen. “Muziek maken en optreden is het liefste wat ik doe, zolang ik dit fysiek nog kan en de inspiratie voor nieuwe nummers blijft komen zal ik geen afscheid nemen van dit geweldige vak”, vertelt George.

Dat hij nog lang geen afscheid neemt bewijst hij met zijn onlangs verschenen album. Na negen jaar verscheen half november het album Lonely boy. Op Lonely boy staan 12 nieuwe nummers waarin George Baker vertelt over gebeurtenissen uit het verleden. Vrolijke en liefdevolle momenten maar ook verdrietige en eenzame momenten komen voorbij in nummers op dit album. Een eerlijk en autobiografisch album dat gekenmerkt wordt door de typische George Baker sound.

Her succesverhaal van George Baker begon in 1969 toen de ‘George Baker Selection’ zijn eerste hit scoorde met ‘Little Green Bag’, dat in 1999 overigens weer hoog in de hitlijsten stond dankzij Quentin Tarantino’s hitfilm Reservoir Dogs. Groot commercieel succes heeft de ‘George Baker Selection’ met hun andere wereldwijde hit, ‘Una Paloma Blanca’; een aanstekelijke mix van hoempa, middle-of-the-road en vakantiemelodieën. Inmiddels heeft George Baker wereldwijd dus meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht en heeft hij 25 gouden albums mogen ontvangen!

Bekijk via onderstaande link de reactie van George Baker op het ontvangen van zijn oeuvre award: www.shownieuws.tv/web/

Voor meer informatie over George Baker en zijn nieuwe album ga naar de compleet vernieuwde website van de zanger: www.georgebaker.com