Drummer Bob Schimscheimer drumt met Gerald Heyward (VS)

30-11-2009 @ 13:46

Op uitnodiging van het Gospelfestival Amsterdam zal drummer Bob Schimscheimer op woensdag 2 december in Paradiso een drumclinic en jamsessie doen met de befaamde topdrummer Gerald Heyward uit de Verenigde Staten. Heyward werkte onder meer samen met topacts als Michael Jackson, Britney Spears, Beyonce, Destiny’s Child en vele anderen. De drumclinic draagt de naam “GospelChops” en deze naam heeft in directe zin betrekking op drumpatronen. Het is een interpretatie van gospel, waarbij een vrijage wordt aangegaan met jazz en andere uitingen van improvisatiemuziek. Inmiddels is GospelChops geëvolueerd tot een paraplubegrip waarbij een rijke combinatie van drums, virtuoze bas- en gitaarlijnen een geheel nieuwe invalshoek van hoe gospel te benaderen definiëren.

Drummen werd Bob Schimscheimer al met de paplepel ingegoten. Op 3 jarige leeftijd drumde hij al op “Dixan” waspoedertrommels. Een jaar later, speelde hij als vierjarige drummer al met zijn broers Marcel en Edwin in een bandje. Zijn jeugd stond dan ook in het teken van talentenjachten en optredens. Samen wonnen ze onder meer de grote prijs van Nederland. Na het volgen van een opleiding aan het Conservatorium Hilversum heeft Bob als drummer vele bekende artiesten begeleid, waaronder Youp van ’t Hek, Berdien Stenberg, Rene Schuman, Ruth Jacott, het Rosenberg Trio etc. Naast sessiewerk is Bob drummer in de coverband formatie Souk Ma Lens. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan muzikale invullingen van de band en de huidige sound. De band is in de race om beste coverband van Nederland te worden door deel te nemen aan The Clash of the coverbands. Van de 1800 inschrijvingen voor deze competitie hoort Souk Ma Lens inmiddels tot de laatste 50 en hopen zij op 13 maart aanstaande aan te treden in de landelijke halve finale in Paradiso.

Afgelopen januari speelde Schimscheimer in Los Angeles met drummer Joe Porcaro. Voor Bob een droom die uitkwam aangezien dit de vader is van de helaas veel te vroeg overleden “groove”drummer Jeff Porcaro, Bob’s muzikale voorbeeld. Op het Gospelfestival Amsterdam zal onder meer aanstaande woensdag het wereldberoemde Harlem Gospel Choir optreden. Kaarten kunt u kopen via www.paradiso.nl, ticketmaster en alle grotere postkantoren, VVV’s, GWK’s, Free Record Shops en Uitburo’s.