NIEUWE SINGLE VAN GIO

27-08-2007 @ 23:11

Vanaf 20 augustus ligt Gio's nieuwe single "Zonder Jou" in de winkel.  De 21-jarige zanger Gio (Giovanni Jap-Ngie) was al een entertainer toen hij nog maar net kon lopen. Dat het hem met de paplepel is ingegoten, blijkt uit het feit dat Gio afkomstig is uit een muzikale familie waaronder een rappende oom en een grootvader die aardig thuis is in het bespelen van de percussies. Op vrij jonge leeftijd wist Gio dat hij niets liever wilde dan op het podium staan. Al op 6-jarige leeftijd zat hij in een dansgroep met zijn neefjes met wie hij regelmatig optrad. Gio leerde zich al snel aan om zelf eigen liedjes te schrijven, melodieën te componeren en muziek te produceren.
Al in een vroeg stadium was Gio een allround performer die de danspasjes van zijn idool Michael Jackson minutieus kopieerde en zich zo ook als danser steeds verder ontwikkelde. Naast The King of Pop stonden ook Dru Hill en Jodeci hoog genoteerd in zijn idolenlijstje. Niet lang daarna was Gio al in staat om een complete show uit de grond te stampen, met zijn eigen liedjes en een volledige choreografie. Voor opnames was hij destijds regelmatig te vinden in de Cruise Control Studios in Amsterdam, het kloppende hart van de nationale R&B-scène waar bijvoorbeeld ook de carrières van Romeo, Sat-R-Day en Re-Play zijn begonnen.
Gio tekende in 2003 een contract bij het managementbureau Talented-Unlimited waardoor zijn carrière in een stroomversnelling raakt. Op grote podia zoals dat van Kunstbende, De Megafestatie en diverse televisieprogramma’s was Gio regelmatig te bewonderen. Ook zijn debuut op het witte doek liet niet lang op zich wachten. In de film ‘Feestje!’ kreeg Gio een rol waarin hij zijn zangtalent ten gehore bracht en zich daarmee ook introduceerde bij het bioscooppubliek. Het jong en opkomend talent wist ook zijn stempel te drukken door voorprogramma’s te verzorgen van Mary J Blige, K-CI & JOJO, Destiny’s Child, Kanye West, Pussycat Dolls, 112 en nog vele andere internationale artiesten. Voor zijn debuutalbum First tekende Gio een contract met de platenmaatschappij Universal Music. Hiervoor was hij regelmatig in Zweden om nummers op te nemen, onder productionele leiding van Jones / Jones van het La Carr team uit Stockholm. Van zijn album zijn de nummers Magic, Fantasy Girl, U Could Be That Girl & Hard To Get als single uitgebracht. Ook heeft hij samen met Ali-B en The Partysquad hits zoals, I’m Sorry, Dit Gaat Fout en Dat Is Die Shit uitgebracht. Doordat de laatstgenoemde nummers goed zijn ontvangen bij het grote publiek, is Gio momenteel bezig met een Nederlandstalig project bij zijn nieuwe platenlabel TU-Musiq Records. “Zonder Jou” zal Gio’s eerste eigen Nederlandstalige wapenfeit zijn en is een goed voorproefje van wat hij het publiek te bieden heeft: een mix van muzikale stijlen, die het R&B-genre ontstijgt. Behalve R&B zullen ook pop en latin-house de revue passeren.

optredens:
01-09 2:00-2:30 Chillout Cafe, Doetichem
28-09 2:00-2:30 Estrado, Harderwijk

Voor meer informatie: www.giomusiq.nl