Sweethead in voorprogramma van Them Crooked Vultures

27-11-2009 @ 19:20

Sweethead heeft aangekondigd tijdens de Europese tour van Them Crooked Vultures in december het voorprogramma te verzorgen.

Sweethead maakte het zelf bekend via haar Twitter: “SWEETHEAD IS OPENING FOR THEM CROOKED VULTURES IN EUROPE & THE UK STARTING DECEMBER 6 THROUGH DECEMBER 18! YEAH!” – @sweethead

Sweethead genoemd naar een B-kantje van Bowie, is een supersexy rockgroep en bracht op 9 november het album ‘Sweethead’ uit. De band is het project van 'Queens of the Stone Age' – gitarist Troy van Leeuwen, zijn (sexy) vrouw Serrina Sims en leden uit de 'Mark Lanegan Band' : Norm Block op drums, Eddie Nappi op bass. Troy van Leeuwen is natuurlijk bekend als de gitarist van de supergroep 'Queens of The Stone Age', maar de wereld heeft hem mogen leren kennen in legendarische bands als 'A Perfect Circle' en 'Failure'. Het album getiteld ‘Sweethead’ is geproduceerd door Troy zelf en voelt aan als een wilde nacht op Hollywood Blvd inclusief het rock ’n roll loopje en een ‘jack ’n coke in je hand! Dat is precies het gevoel wat ze over wilden brengen. De band is onstaan “to bring the swagger back in rock ‘n roll”, wat niets anders betekent dan het sexier en tegelijkertijd lekker rauw te laten klinken.

Tourdata met Them Crooked Vultures in december:

12-6 Munich – Zenith
12-7 Berlin – Columbiahalle
12-6 Cologne – Palladium
12-10 Plymouth, England – Pavilions
12-11 Portsmouth, England – Guildhall
12-13 Blackpool, England – Empress Ballroom
12-14 Birmingham, England – O2 Academy
12-15 Edinburgh, Scotland – Corn Exchange
12-17 London, England – HMV Hammersmith Apollo
12-18 London, England – HMV Hammersmith Apollo