Queens Of The Stone Age op 12 november naar Ziggo Dome Amsterdam

19-06-2017 @ 16:18

Queens Of The Stone Age hebben onlangs op Facebook Live hun nieuwe album en tournee aangekondigd. Op zondag 12 november komt de Amerikaanse rockband naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show is onderdeel van de Villains Tour die in het teken staat van het nieuw te verschijnen gelijknamige album. De eerste single van het album is The Way You Used To Do.

Na vier jaar is Queens Of The Stone Age terug met een nieuw album en een nieuwe tournee. Het album Villains komt uit op 25 augustus. Het album is geproduceerd door de Mark Ronson samen met Mark Rankin die ook al meewerkte aan het vorige album van de band. Dit najaar gaat de band op tournee door Europa.  

Met dit nieuwe album laat de band een nieuw geluid horen. Desondanks is het duidelijk te horen dat dit het werk is van Joshua Homme, Troy Van Leeuwen, Michael Shuman, Dean Fertita en Jon Theodore. Joshua Homme over het album en het nieuwe geluid: “The most important aspect of making this record was redefining our sound, asking and answering the question 'what do we sound like n ow?' If you can’t make a great first record, you should just stop—but if you can make a great record but you keep making records and your sound doesn’t evolve, you become a parody of that original sound".

Het is dan misschien even stil geweest rondom Queens Of The Stone Age de leden van band hebben de afgelopen vier jaar zeker niet stilgezeten. Individueel hebben ze verschillende muzikale uitstappen gemaakt waaronder natuurlijk het Post Pop Depression project van Josh Homme en Iggy Pop. Het zeer succesvolle vorige album van de band genaamd …Like Clockwork leverde de band hun eerste nummer één positie op in de albumhitlijsten van o.a. Amerika, Australië, België, Ierland, Portugal en Schotland. In het ruim twintig jarige bestaan van de band is Queens Of The Stone Age uitgegroeid tot een van de grootste rock-'n'-roll bands van dit moment.

Queens Of The Stone Age - Villains Tour

Zondag 12 november | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 44, € 47, € 50, € 53