Jaren '90 keren terug op Kink FM

12-11-2009 @ 19:21

In de jaren ’90 kwam de underground bovendrijven door de Seattle Sound van bands als Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden en Alice in Chains. Op filmgebied konden we niet om Reservoir Dogs en Pulp Fiction heen. En men keek vol spanning naar de onttakeling van het oostblok en de Golfoorlog op tv. Heimwee? Kink FM, in de jaren 90 dé pleitbezorger van de rock, staat van maandag 16 tot en met vrijdag 20 november geheel in het teken van de jaren ’90.
 
Elke dag tussen 7:00 en 9:00 uur schenkt Jan Douwe Kroeske aandacht aan de beste albums uit de jaren ’90.  Muzikale tijdsbeelden zoals ‘OK Computer’ van Radiohead en Nirvana’s ‘Nevermind’ komen aan bod.
 
Er wordt gesproken met Nederlands beste snowboardster Nicolien Sauerbreij over extreme sports. De leukste kinderprogramma’s komen voorbij: Maxim Hartman komt praten over Rembo & Rembo en Karen Holst Pellekaan over Loenatik. RTL Nieuws correspondent Max Westerman vertelt over de politieke ontwikkelingen in het Amerika van de jaren ’90 en het belang van een goede sigaar.  Net5 modespecialist Dyanne Beekman legt uit welke trends uit de jaren ’90 we koesteren, en welke we juist liever voorgoed willen vergeten.
 
De muziek blijft natuurlijk het belangrijkst op Kink FM. Daarom is er in het programma  Avondland een special over Lowlands met directeur Eric van Eerdenburg en heeft dj Martijn Biemans een diepzinnig onderhoud met jaren ’90 coryfee Mental Theo over de nieuwe muziekgenres die kwamen bovendrijven in de nineties, zoals happy hardcore en gabber. Op vrijdag tussen 12:00 en 19:00 uur hoor je de 99 beste songs van de jaren ’90 in de Kink 99.
 
Popfreaks kunnen meedoen aan de Kink FM popkwis op www.kinkfm.com of op de radio. Verder maakt de luisteraar kans op de nieuwe Super Mario Bros. Wii van Nintendo.
 
Over Kink FM
Kink FM heeft landelijke kabeldekking, maar is ook via www.kinkfm.com, mobiele telefoons en satelliet te ontvangen. Kink FM heeft een zogenaamde commerciële status, dat wil zeggen dat het station volledig zonder steun van de overheid functioneert. Kink resideert onder de Vereniging Veronica. Naast de hoofdzender Kink FM zijn er ook nog KinkClassX, met 24 uur per dag een reis door de popgeschiedenis, en Kink Aardschok, met non-stop hardrock en metal.