NIEUW ALBUM BIFFY CLYRO

30-10-2009 @ 17:14

Op 6 november a.s. komt het nieuwe album Only Revolutions van de band Biffy Clyro uit. Only Revolutions is het vijfde studio album van de uit Engeland afkomstige band. Het album is evenals voorganger Puzzle geproduceerd door Garth Richardson die eerder samenwerkte met Rage Against The Machine en Red Hot Chili Peppers. Meervoudig Grammy winnaar David Campbell (Marvin Gaye, Bob Dylan, Metallica) werkte mee aan de composities en het album bevat een samenwerking met Queens of The Stone Age frontman Josh Homme.
In Engeland beleeft Biffy Clyro reeds grote successen. Zo bereikten Mountains en That Golden Rule, de eerste twee singles van dit album, de top 10 in de UK charts. Derde single The Captain staat op dit moment in de top 25 in de Engelse iTunes store. De superlatieven in de Engelse pers zijn niet van de lucht en NME roept Biffy Clyro zelfs uit tot ‘beste rock band in het Verenigd Koninkrijk’.

Dit najaar zal Biffy Clyro maar liefst drie keer in Nederland komen spelen. Op 14 november staat de band als support act van Muse in een uitverkocht Ahoy, waarna zij in december terug zullen keren naar ons land voor twee eigen shows. Op 17 december zullen zij in de Melkweg, Amsterdam staan en op 20 december in WATT, Rotterdam.

Biffy Clyro werd in 1995 opgericht in Kilmarnock, in de buurt van Glasgow. Met hun vierde album Puzzle, dat in eigen land meer dan 150 duizend exemplaren verkocht, trok het succes aan en speelde band in Wembley als support voor Muse en als afsluiter op de John Peel stage van Glastonbury.

BIFFY CLYRO
Album: Only Revolutions
Release: 6 november 2009
warner music
http://www.biffyclyro.com