Chris Jones internationale hit op Sellaband

09-10-2009 @ 13:28

Utopie wordt werkelijkheid: Within Temptation en Armin van Buuren ontdekken de Engelse zanger Chris Jones op internet. Ondanks dat het een bedreiging lijkt, biedt het internet steeds meer een platform voor nieuwe artiesten om hun carrière te starten. Het nieuwste voorbeeld is Chris Jones, een jonge zanger uit Liverpool, Engeland. Toen Armin van Buuren (wereldwijd nr.1 DJ) Chris Jones (eigenlijk van oorsprong rockzanger) op MySpace tegenkwam, koos hij diens song "Going Wrong" om te bewerken tot een single.

Ook Sharon den Adel, zangeres van Within Temptation en Nederlands best verkopende band in het buitenland, maakte een uitstapje naar de dance. Zij schreef mee aan en nam de dancetrack "In And Out Of Love" op met Armin. De videoclip van dit nummer is met meer dan 35 miljoen views op YouTube inmiddels een van de meest bekeken muziekvideo's.

Robert Westerholt
van Within Temptation werd aan Chris Jones voorgesteld, waarna ze samen met de Zweedse producer Daniel Gibson startten met het schrijven en opnemen van demo's, wat zeer succesvol bleek. De unieke samenwerking bracht creatieve geesten uit Nederland, Engeland en Zweden bij elkaar. Doordat het project wordt gemanaged door AT Productions uit Nederland en het Duitse Eye Sound, het ervaren managementteam achter Within Temptation, heeft dit project een ware internationale set-up.

Inmiddels had Within Temptation net een nieuw akoestisch album geproduceerd en het nummer "Utopia" was als single uitgekozen voor de release, waar Chris perfect bij bleek te passen. De videoclip van "Utopia", met Sharon en Chris samen, had in de eerste week al veel views op YouTube en krijgt steeds meer airplay in Europa.

Chris Jones is aangesloten bij Sellaband, het internetplatform waar muziekfans ("believers") in nieuwe artiesten worden en aandelen kopen om fondsen te werven, voor bijvoorbeeld opnames voor een nieuw album. Binnen enkele dagen had Chris al vele believers en het maken van een album, gefinancierd door zijn believers is dan ook een kwestie van tijd.

http://www.myspace.com/chrisjonesvocal

Within Temptation - Utopia (feat. Chris Jones