Eenmalig in NL bioscoop na US succes: Can U feel it, the UMF Experience

20-05-2012 @ 16:34

De film CAN U FEEL IT - The UMF Experience, gemaakt door de Nederlandse regisseur Charly Friedrichs (alias Final Kid), is zaterdagavond 26 mei om 23.00 uur éénmalig te beleven in vijftien Pathé bioscopen door het land. Superstar DJ's Tiësto, David Guetta, Carl Cox, Armin van Buuren, Afrojack, Avicii, Fedde le Grand, Boys Noize, Steve Aoki, Laidback Luke en Will.i.am nemen je mee in een '1 hour Rockumentary'; een door muziek gedreven verfilming over de doorbraak van electronic dance music in de VS. Een must see voor alle dance liefhebbers.

Het indrukwekkende filmdecor wordt gevormd door het jaarlijkse driedaagse Ultra Music Festival, tussen de skyscrapers in downtown Miami. Ultra is het grootste podium voor DJ’s en wordt internationaal gezien als ‘de Olympische spelen van de dance’, waar met name de Nederlandse DJ’s gouden medailles binnenslepen. Maar er speelt meer.

CAN U FEEL IT is gemaakt op het moment dat popsterren van wereldformaat dance music omarmden en er in Amerika een verschuiving van underground naar mainstream plaatsvond. DJ’s zijn de rocksterren van de nieuwe generatie. Het zijn deze sterren zelf die een boekje opendoen over de recente ontwikkelingen en je tegelijkertijd Ultra Music Festival laten ervaren alsof je er zelf bij bent. De film heeft de snelheid en het gevoel van een videoclip, waarbij in breder perspectief de globalisering van dance muziek - gezien door de ogen van 's werelds grootste DJ's - haarscherp in beeld wordt gebracht. CAN U FEEL IT is de partyvideo voorbij. Het is een film in een genre dat nog niet bestaat. Het is geen documentaire, geen DVD-registratie, geen speelfilm, geen aftermovie. ”Ik noem het zelf een rockumentary die gemaakt is om het publiek te rocken; een opbouwend verhaal met overrompelende climaxen, zoals een DJ zijn set aan het publiek presenteert” aldus filmmaker Charly Friedrichs. Dat blijkt al uit de film trailer.

De spectaculaire Hollywoodwaardige première van CAN U FEEL IT vond plaats in Miami op 21 maart 2012, twee dagen voor Ultra Music Festival 2012, in een openluchttheater met 7.000 uitzinnige bezoekers en een waanzinnige rode loper show met vele VIP’s. Hoe dat er aan toe ging zie je hier.

De intieme Nederlandse première was donderdag 10 mei, in gezelschap van o.a. Fedde le Grand en Ryan Marciano, die alle dance liefhebbers aanraden de film te gaan bekijken.

CAN U FEEL IT is in Nederland alléén te zien op zaterdagavond 26 mei om 23.00 uur, in de volgende Pathé bioscopen: Amsterdam (Pathé Arena en De Munt), Arnhem, Breda, Delft, Den Haag (Pathé Buitenhof en Scheveningen), Eindhoven, Groningen, Haarlem (00:00 uur), Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht (23:30 uur) en Zaandam. Tickets bestellen en stoelen reserveren kan via: www.pathe.nl/film/

Filmmaker Charly Friedrichs (‘Final Kid’) is de creatieve motor achter de film. Met CAN U FEEL IT bundelt hij zijn talent en jarenlange ervaring - van conceptontwikkeling tot camerawerk tot (muziek)montage. Friedrichs nam tien man uit Nederland mee naar Miami en stuurde samen met producers Robert Buisman en Remco Evers van Dutch Tilt Productions zo’n 25 crewleden van het Amerikaanse UMF Films aan. Precies een jaar is Friedrichs bezig geweest met zijn film. Vooral de laatste drie maanden zat hij fulltime in het donker om de 400 uur aan materiaal te editen.

Meer informatie:www.finalkid.com, en www.can-u-feel-it.com

https://twitter.com/#!/finalkid