Lowlands voegt The Darkraver toe aan line up

11-08-2009 @ 13:53

Het Lowlands festival staat al jaren bekend om de progressieve programmering met artiesten uit alle denkbare muzikale lagen, sinds 2008 zelfs uit de industriële hardcore onderlaag. Maar aan de mainstream hardere stijlen heeft de organisatie zich nog nooit gewaagd. Tot dit jaar. Enfant terrible uit de historie van de dance, The Darkraver, is officieel toegevoegd aan de line up voor de 2009 editie, gehouden op 21, 22 en 23 augustus op het Walibi World terrein. Door de komst van The Darkraver zal, samen met hardcore collega Promo, de hardcore als subcultuur in alle facetten vertegenwoordigd zijn tijdens Lowlands 2009.

Steve “The Darkraver” Sweet heeft een muzikale geschiedenis die leest als één grote roadtrip van bizarre avonturen. Eigenhandig zette deze Hagenees de term “Hakkuh” op de kaart, een kreet die omarmt werd door alles en iedereen die de hardcore een warm hart toedraagt. Met zijn legendarische DJ sets, waar hier en daar een draaitafel of CD speler naar de schroothoop mocht verhuizen of waar een spontane karaoke sessie ontstond, zette hij een totaal nieuw fenomeen neer op het podium. The Darkraver is meer dan alleen een plaatjesdraaier, het is een entertainer die onder het genot van een drankje het publiek keer op keer laat zien dat de DJ zelf ook weet hoe een feestje gebouwd dient te worden.

Op de indrukwekkende cv die een periode van meer dan 20 jaar beslaat kan The Darkraver nu ook een optreden op Lowlands toevoegen, wat hem een unieke status oplevert onder zijn collega’s in de hardere stijlen. Met het toevoegen van The Darkraver aan de Lowlands programmering laat organisator Mojo zien dat The Darkraver officieus opgenomen is in het rijtje “grootste artiesten van Nederland” in de breedste zin van het woord. Een quote uit de Lowlands programmakrant: “Eindelijk komt de Haagse Hakmeister naar Lowlands. Hardcoregrootheid The Darkraver kan zelfs de grootste partybeesten nog een feestlesje leren. Nu nog iemand vinden die hem uitlegt waarom Lowlanders een tentje en slaapzak meenemen voor een feest dat maar drie dagen duurt.

The Darkraver zal op zondag 23 augustus om 3.00 uur Lowlands waardig afsluiten in de X-Ray area, ondersteund door het nodige en opzwepende vocale geweld van MC Ruffian.

www.darkraver.nl