Brainpower terug in het theater op zijn manier…

07-08-2009 @ 10:22

Na het succes van zijn eerste theatertour ‘Hart/Hard’ in 2008 verschijnt Brainpower komend seizoen in de Nederlandse en Belgische theaters met een nieuw solo programma ‘Mijn Manier’ naar zijn gelijknamige Best Of album dat op 19 oktober 2009 uitkomt.

Brainpower behoeft eigenlijk geen introductie, hij is al 10 jaar een gevestigde naam in de Nederlandse Muziekwereld. Met ontelbare awards (o.a. 4 TMF Awards, MTV Award Europe, Edison, MOBO), samenwerking met nationale (o.a. Doe Maar, Frank Boeijen, BlØf, Freek De Jonge) en internationale grootheden (o.a. Nas, D12, Kool Keith) en drie gouden albums (in NL én België) is Brainpower niet alleen de bestverkochte Nederlandstalige solo rapper aller tijden maar veel belangrijker één van de beste rappers in de Vaderlandse geschiedenis.

Met ongekende gedrevenheid, een gezonde dosis zelfspot en ziekelijk perfectionisme bewandelt Brainpower sinds jaar en dag de dunne lijn tussen harde Hip Hop en gevoelige, persoonlijke teksten, tussen diepe lyrics en catchy refreintjes. Herkenbare emoties zijn een vast gegeven in zijn oeuvre.

Met zijn Greatest Hits album, ‘Mijn Manier’, gaat de MC langs 30 theaters in Nederland en België om ongekunsteld zijn eigen ding te doen. Alles zal ten gehore gebracht worden: van de grote hits tot gevoelige klassiekers en zelfs een voorproefje van nieuw Engelstalig werk.

Samen met zijn vaste dj TLM brengt hij de essentie van hiphop ten gehore zoals niemand anders dat in het theater doet, in een intieme setting, geheel op zijn manier.

Vanaf 19 oktober 2009 is het Best Of album ‘Mijn Manier’(2CD+DVD) overal verkrijgbaar. Hierop staat het nieuwe nummer Mijn Manier natuurlijk alle hits, zeldzamere nummers, en een DVD met alle clips en heel veel extra materiaal.

In de pers:
* “Sterke theateract van Brainpower.(..) Muzikaal staat het rondreizende duo’Brainpower en TLM als een huis.” - NRC Handelsblad over ‘Hart/Hard’ theatertour 2008

* ‘....Dynamisch(...)strak en afwisselend.’.....” - Statemagazine over ‘Hart/Hard’ theatertour 2008

* ‘...Brainpower bewijst nog steeds in de top van Nederlandse Hip Hop te bivakkeren...’ - Revu over ‘Hart/Hard’, 2008

* ‘Brainpower doet met Hip Hop wat Doe Maar ooit met reggae deed’ – Vrij Nederland

Website:
www.twitter.com/MCBrainpower
www.myspace.com/MCBrainpower
www.facebook.com/MCBrainpower
www.mcbrainpower.hves.nl
www.mcbrainpower.nl
www.djtlm.com
ww.aaa-theater.nl