Brainpower wint Lifetime Achievement Award

23-12-2008 @ 14:54

Lifetime Achievement Award, gratis Mixtape en nieuwe single Brainpower
De decembermaand is voor Brainpower extra feestelijk!

Onlangs ontving hij bij TMF al een gouden plaat voor zijn album Verschil Moet Er Zijn, nu komt daar op de valreep van dit vruchtbare jaar nog een heel speciale award bij.

Dat Brainpower’s status binnen de Nederlandse muziekwereld en de hip hop in het bijzonder zeer uniek is, werd 22 december jl. weer eens bevestigd toen hij tijdens de State Awards in de Amsterdamse Melkweg de Lifetime Achievement Award in ontvangst mocht nemen. De rapper had dit zelf nooit verwacht: ‘Dit is voor mij een zeer aangename verrassing. Ik dacht alleen gelijk: een dergelijke award krijg je toch meestal als je loopbaan tegen haar einde loopt? Haha...Maar juist in 2009 ga ik knallen met veel nieuwe muziek, zowel Nederlandstalig als Engelstalig en een tweede theatertour!

Om te beginnen verschijnt er begin januari een unieke videoclip bij de samenwerking met Freek de Jonge (Twee Lifetime Achievement Award winnaars op één track - Freek won onlangs de VSCD Oeuvre prijs) getiteld ‘Wees Niet Bang’. Deze nieuwe single is samen met 'Hart/Hard' en de exclusieve non-album track ‘GJ Versus Brain’ vanaf half januari 2009 via iTunes verkrijgbaar.
Vanaf 1 januari 2009 zal de clip van ‘Wees Niet Bang’ op Brainpower’s Youtube kanaal te zien zijn. Over ‘Wees Niet Bang’ zegt Brainpower zelf: ’Ik vind het één van de beste nummers, die ik ooit samen met iemand gemaakt heb. Elke keer weer geeft het me kippevel’
Kerstavond zal er ook nog eens een kadootje voor alle fans zijn. Deze 24ste december verschijnt er een gratis te downloaden Mixtape. De Mixtape is vakkundig in elkaar gezet door DJ TLM en draagt de naam De Levende Legende Mixtape.
TLM is nu al 10 jaar de vaste DJ van Brainpower en om deze samenwerking te vieren heeft hij een selectie gemaakt van zijn favoriete Brainpower nummers en hiermee een mix gemaakt.

Naast tracks van de 5 albums van Brainpower (Door Merg En Brain, Verschil Moet Er Zijn, Even Stil, Hart en Hard) komen er ook tracks van de ADHD, Coke Rec Release en The Box Pure Sessions projecten voorbij.

Om het geheel af te maken staan er 2 exclusieve nieuwe tracks op die speciaal voor deze mixtape zijn opgenomen!

DJ TLM’s De Levende Legende Mixtape is vanaf woensdag 24 december om 18:00 exclusief te downloaden op http://www.ecko-unlimited.nl
(pias)