Live-album Nemesea release: 1 september

03-08-2009 @ 22:41

Op 1 september 2009 brengt de Nederlandse rockband Nemesea zijn eerste live-album uit. De cd, Pure Live @ P3, bevat een registratie van het concert dat de band 3 juli jongstleden gaf in Purmerend. Nemesea trad toen op 2 en 3 juli in P3. Die concerten vormden het afstudeerproject van HKU-studenten Djuri Boot en Dave Schinkel. Zij zorgden ervoor dat de band als eerste kon optreden in een compleet nieuwe geluidsbeleving: ‘omnisurround’. Dit effect ontstaat door vele extra geluidsboxen in de zaal en aan het plafond te hangen. Als gevolg daarvan hoort het publiek het geluid van alle kanten komen en wordt de muziekbeleving nog intenser. Behalve Boot en Schinkel waren ook meestermixer Ronald Prent en voormalig Pink Floyd-geluidsman Buford Jones als extern adviseurs bij dit project betrokken.

Ondanks die grote namen heeft Nemesea dit hele project zelf gefinancierd. Ook de cd wordt in eigen beheer uitgebracht. Desondanks wordt nergens op beknibbeld. Pure Live @ P3 is een volwaardig album, met 16 tracks erop. Daarvan is slechts één nummer niet door de band zelf geschreven: de knallende cover van The Prodigy’s No Good (Start The Dance), die tijdens de concerten als een bom insloeg, mocht op het live-album niet ontbreken. Het artwork voor de cd is gemaakt door de getalenteerde designer Marco Hartmann.

Nu al bestellen!
Hoewel Pure Live @ P3 op 1 september uitkomt, kan die nu al besteld worden via de webshop op de homepage van Nemesea (http://shop.nemesea.com ). Wie de cd op deze manier reserveert, krijgt bovendien een gratis bonus-cd bij het live-album. Dit extra schijfje bevat vele extra’s, waaronder demo’s van Nemesea-nummers, karaokeversies en filmpjes die achter de schermen zijn opgenomen.