EX-LEAF ZANGERES TEKENT OP 8BALL MUSIC: ANNY

30-06-2009 @ 21:09

Annemarie Brohm, de voormalig zangeres van de band Leaf, heeft een solocontract getekend bij 8ball Music. Anny komt in juli met haar eerste single: No Regrets.

 Anny
Op 9 april 1984 wordt Annemarie Brohm geboren in de Achterhoek. Ze komt uit een groot gezin, Annemarie is de Benjamin in een rij van 4 kinderen. Al snel verhuist het gezin naar Amersfoort waar haar vader pastor is en de muzikale carrière van Annemarie al snel in het kerkkoor begint. Op de middelbare school verruild ze het koor voor een eigen schoolbandje. Allemaal leuk, maar het nastreven van een leven als professioneel artieste wordt nog even uitgesteld. Een zekerheid voor de toekomst wordt ingebouwd wanneer Annemarie een opleiding sociaal cultureel werk volgt en afstudeert als jongerenwerker.
Dan is daar het omslagpunt. Annemarie gaat eindelijk haar ware droom achterna, te beginnen bij de Rockacademie in Tilburg. De school ademt rock 'n roll en ze wil niets liever dan de komende jaren hier, tussen de met concertposters behangen muren van dit gebouw, doorbrengen. In aanloop naar haar toelating volgt ze voor het eerst zanglessen en ze wordt aangenomen. Op haar 20e heeft ze zich definitief overgegeven aan haar passie voor muziek. Tijdens het tweede jaar op de Rockacademie vormt Annemarie samen met een 4-tal medestudenten de band Leaf. Ze scoren in 2007 de grootste Nederlandse hit van het jaar met Wonderwoman en maken furore met het album Life's a Beach. Begin 2009 besluit de band uit elkaar te gaan. Anny werkt nu aan haar solocarrière. Als klein kind is ze onder de indruk van Michael Jackson, als puber van Alanis Morrisette, K's Choice, Erykah Badu en tegenwoordig van Adèle, Pink en Sublime. Nu vindt ze haar eigen geluid. Samen met o.a. Llewy is Sel (bekend van hiphopformatie Relax) werkt ze aan haar eigen nummers en tekent in juni 2009 wederom bij 8ballmusic. Het harde werken wordt beloond met een eerste solosingle: No Regrets.Anny zal de komende tijd veel op de Nederlandse podia te vinden zijn. Let op: brutaler, cynischer dan we tot nu toe van haar gewend zijn en met een stevig popgeluid dat bij de eerste sneeuwval nog steeds in je hoofd zal nagalmen.
bron: 8ball music