In A Cabin With: We'll Make It Right (Benny Sings & Friends)

19-05-2009 @ 17:17

 We’ll Make It Right’, is een eenmalige samenwerking van Benny Sings, Bart Suér (Sfeq), Roos Jonker, Dean Tippet, DJ Extraaa en Bo Koek (Kopna Kopna), betrok afgelopen januari voor In A Cabin With een soundproof hotelsuite/studio in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Een week lang sloten zij zich op in een hotelkamer om daar te eten, te drinken en te slapen, maar vooral te werken aan een full-length album. Het resultaat is een CD met zowel experimentele popliedjes als jazzy ballads. Het project kwam tot stand in samenwerking met DOX records.

In de liedjes, waaraan alle leden meeschreven, is duidelijk de intimiteit te horen van het ’24 uur per dag op de kamer verblijven’ van de zes muzikanten met hun instrumenten. Ze lieten zelfs een vleugel aanrukken voor de opnamen in de kamer.

Het album wordt door V2 gedistribueerd en zal officieel vanaf maandag 15 juni in de winkels liggen. De gratis download van het volledige album is vanaf maandag 8 juni beschikbaar op www.inacabinwith.com .
 
Milner reclame
Het up-tempo “Some Day”, afkomstig uit deze sessie, is op dit moment te horen onder de nieuwe Milner-commercial. Deze Milner reclame staat ook online: check

Release party
Op 2 mei gaf We’ll Make It Right een exclusief ‘mini’ optreden in het Lloyd Hotel om de release van de CD en de track ‘Some Day’ onder de Milner-commercial te vieren. Er is een YouTube filmpje online verschenen van een van de bezoekers

De leden van We’ll make It Right hebben tijdens hun opnames in het Lloyd Hotel een blog met fotos en videos bijgehouden: http://www.inacabinwith.com/blog/wellmakeitright

In A Cabin With
In A Cabin With is een internationaal muziek opnameproject waarbij nieuwe muziek wordt geschreven, opgenomen en geproduceerd in een inspirerende omgeving. Voor een dergelijke sessie worden één of twee Nederlandse muzikanten uitgenodigd af te reizen naar een bijzondere en inspirerende locatie ergens in de wereld. Dit kan een kerk in Ottawa Canada zijn, een houten cabin in Reykjavik of een appartement in New York. Op deze wijze worden muzikanten uit hun eigen habitat geplukt om samen met lokale artiesten van de betreffende locatie nieuw werk te creëren en op te nemen.

De ervaring leert dat zowel de omgeving als de nieuwe samenwerking met lokale artiesten van grote invloed is op het eindresultaat. Zo ervaren de meeste muzikanten die meedoen aan een IACW sessie niet alleen als een onvergetelijke periode uit hun leven maar ook als creatieve stimulans voor nieuw werk. Het is niet ongewoon dat je het landschap duidelijk terug hoort in de muziek, denk bijvoorbeeld aan een trage duistere rockalbum, opgenomen in IJsland of een vrolijke electroplaat, opgenomen in Miami.
Elke sessie levert een full length album op, inclusief artwork, wat geheel gratis te downloaden is van de inacabinwith.com website en in een luxe digifile cd gedistribueerd wordt door V2 Benelux.
 
In A Cabin With wordt ondersteund door Muziek Centrum Nederland.

Zie ook: www.inacabinwith.com