Het debuut album van Broken Sun komt op 1 mei via iTunes wereldwijd uit

17-04-2009 @ 15:24

Broken Sun is een samenwerking tussen songwriter Bart Dietvorst en zanger GD Allan uit Australië. Bart Dietvorst kennen we al uit de Nederlandse muziekscene, waar hij met bands als Wealthy Beggar en 2nd Place Driver veelvuldig op de podia stond en diverse albums uitbracht bij verschillende labels. GD speelde jarenlang regelmatig in diverse bands en solo in Melbourne en Tasmanië en bracht diverse albums uit. In 2008 vertrok Bart voor een jaar naar Melbourne, Australië en ontmoette daar zanger/ multi-instrumentalist GD Allan. Op persoonlijk en muzikaal vlak hadden de 2 meteen een klik en al snel begonnen ze samen nummers te schrijven. Onder de naam Broken Sun begon het project al snel vorm aan te nemen en een album hadden ze in korte tijd geschreven en opgenomen. De opnamen gebeurden in huiskamers met de laptop van Bart, wat goedkope microfoons, een gitaar en de ukulele van GD´s dochtertje. Om de ‘vibe’ en spontaniteit van de nummers te behouden werden vooral 1e takes bewaard, waardoor het een lekker los en live gevoel heeft. Het was schrijven en meteen opnemen en soms zelfs opnemen tijdens het schrijven.

In Melbourne deden Bart & GD voordat Bart naar Nederland terugkeerde begin 2009 nog een akoestisch optreden in Ruby’s Lounge te Melbourne. Daarna mixte en masterde Bart de opnamen in eigen homestudio te Delft en speelde Rob Mertens (2nd Place Driver) de baspartijen opnieuw in. Het resultaat is een album dat er mag wezen met muzikale invloeden uit alternative, pop, rock, singersongwriter, funk en electro; Rocktrofunk in het kort. Invloeden zijn divers, maar namen zijn Beatles, Starsailor, Mark Lanegan, MGMT, Gutter Twins & Beck.

Het album ‘Broken Sun’ telt 11 tracks en komt op 1 mei 2009 uit via iTunes en is in beperkte oplage ook fysiek via de band zelf te koop. Op de website www.myspace.com/brokensunmusic kan als voorproefje nagenoeg het gehele album al beluisterd worden en is meer informatie te vinden over de band.

Broken Sun bestaat uit:
GD Allan - zang, harmonica
Bart Dietvorst - gitaar, synth, sample programming, percussie, ukulele
Rob Mertens - bas

Website: www.myspace.com/brokensunmusic