Big John Russell wordt BIG DADDY RUSSELL!

16-04-2009 @ 14:04

Als (mager!) jongetje van 13 sleepte Big John Russell (1943) in Suriname de titel ‘Surinaamse Elvis’ (1956) in de wacht op een talentenjacht en hij kreeg van koningin Juliana na een optreden voor haar in Suriname een gitaar kado.
In Nederland aangekomen (1957) maakte hij verdere stappen in de weg naar roem. In 1959 wint hij een talentenjacht in Zeist. Wint met een groepje bestaand uit o.a. Jan Akkerman en Pierre van der Linden een tweede prijs in de "Muziekparade" van de VARA. De prijs wordt uitgereikt door Conny Froboess, die hem in contact brengt met platenmaatschappij Phonogram. In 1962 begint hij met het uitbrengen van muziek onder de naam Big John Russell. Zijn eerste hit bij Phonogram is Baby Twist, geproduceerd door de legendarische Rine Geveke (1915-2006), de eerste vrouwelijke opnameleider van grammofoonplaten in Nederland o.a. bekend van Wim Sonneveld, Max van Praag, Malando, Pipo de Clown, Corry Brokken, Urker Mannenkoor, Feike Asma. Haar laatste opname was het eerste album van Youp van 't Hek (1982).
(1915-2006).

In de loop der jaren volgen een hele serie hits zoals: You can always get another wife (1973), I never loved a woman the way I love you (1976), Party Time, Ram Jam, Funky Amsterdam, Hokie Pokie (1981), Ala Presie (PTT commercial) e.v.a.
Hij toerde met The Beatles in Duitsland en stond met hen in Blokker en verder trad hij op met o.a. The Rubettes, Mungo Jerry, Percy Sledge, The Tremeloes en vele vele anderen.
Hij was de stem van Spooky op de #1 hitsingle Swinging on a star van Spooky & Sue (1974).
Hij werd onderscheiden met een ‘Gouden Piramide’ in München. Kreeg de Fanlight Trophy in Frankfurt voor het hebben van de meeste fans in Duitsland in 1992.

Nu is Big John 65 jaar en viert deze succesvolle rasartiest zijn 50-jarig jubileum. Hij lanceert de single The Bling Bling Groove en past zijn naam aan bij zijn leeftijd en status. Vanaf nu is het BIG DADDY RUSSELL!!
BIG DADDY RUSSELL
The Bling Bling Groove
Bestelnummer CDS: MS 2181
website: www.bigjohnrussell.nl