Nieuwe CD én theatertour 'New Skin' van legendarische Nederlandse groep Focus

29-08-2006 @ 16:56

Focus is terug van (lange tijd) weggeweest. De band groeide met haar unieke progressieve rock gedurende de zeventiger jaren uit tot het succesvolste en meest gewaardeerde exportprodukt van de Nederlandse popmuziek. Hoofdzakelijk instrumentale singles als 'Hocus Pocus', 'House of the King' en 'Sylvia' wisten probleemloos hun weg naar de top van de internationale hitlijsten te vinden en ook tijdloze albums als 'Moving Waves', 'Focus 3' en 'Hamburger Concerto' droegen bij aan de status en wereldfaam van deze legendarische groep onder leiding toen van Thijs van Leer, Jan Akkerman, Pierre van der Linden en Cyril Havermans.
In september 2006 doet Focus weer van zich spreken met een nieuwe CD getiteld 'New Skin'. Aansluitend, vanaf begin oktober, start de band een tournee waarbij twaalf theaters in ons land worden aangedaan.
Nadat de comeback van Focus zich tot dusver vooral buiten onze landsgrenzen afspeelde en al resulteerde in de uitstekend ontvangen CD 'Focus 8', is de band nu ook in eigen land terug in de frontlinie. Uiteraard is oprichter en muzikaal genie Thijs van Leer op Hammond-orgel en dwarsfluit van de partij. Terug op het vertouwde nest is eveneens Pierre van der Linden, de virtuoze drummer die nog altijd wordt beschouwd als n van de, zoniet d beste slagwerker van Nederland. Hij vormt de ritmesectie met bassist Bobby Jacobs, telg uit de beroemde jazzfamilie. De jeugdige Niels van der Steenhoven, die zich nu al kan meten met menige (inter)nationale gitaarvirtuoos, maakt het gezelschap compleet.
Een nieuw Focus-tijdperk is aangebroken. Meer dan ooit zijn met jeugdig lan nieuwe composities geschreven, die prijken op de in september via het Red Bullet-label te verschijnen CD 'New Skin'. Tijdens de aanstaande theatertour zal Focus uiteraard het nieuwe materiaal ten gehore brengen. Dit in combinatie met een bloemlezing uit het klassieke repertoire van de groep. 'Our music is evolution, not revolution', zei Thijs van Leer ooit over de muziek van Focus. Welnu, de evolutie is in volle gang.
Thijs van Leer - Hammond-orgel, dwarsfluit & zang
Niels van der Steenhoven - gitaar
Bobby Jacobs - bas
Pierre van der Linden - drums

www.focus-officialhomepage.com
www.redbullet.com

Festivals Nederland:
16.09 IJsselstein - IJsselpop

Theatertour 'New Skin':
04.10 Haarlem - Philharmonie (premire)
10.10 Schiedam - Theater a/d Schie
12.10 Breda - Chass Theater
13.10 Papendrecht - Theater De Willem
14.10 Veldhoven - Theater De Schalm
20.10 Spijkenisse - Theater De Stoep
21.10 Waalwijk - Theater De Leest
27.10 Zevenaar - Het Musiater (voorheen Theater Bommersheuf)
28.10 Drachten - Schouwburg De Lawei
02.11 Franeker - De Koornbeurs
16.11 Middelburg - Stadsschouwburg
27.12 Purmerend - De Purmarijn