GRAM VS KRAUSE = CATFIGHT!

07-04-2009 @ 11:10

Gram en Krause zullen in de periode mei t/m juli een korte gezamenlijke tour doen onder de noemer  ‘Catfight – live on stage’. Beide electro-ladies zullen tijdens de shows tegelijkertijd op het podium staan, interactief met elkaar en met het publiek. Momenteel werken de dames online aan een afsluitende dance song.
Hoewel de naam ‘catfight’ doet vermoeden dat Gram en Krause in onenigheid leven, is het tegengestelde waar. In december van het vorige jaar ontmoetten Marg van Eenbergen (a.k.a. Gram) en Susanne Clermonts (a.k.a. Krause) elkaar op het podium bij een optreden in Amsterdam. Hoewel het materiaal waarmee ze op het podium staan redelijk vergelijkbaar is (laptops en gitaren), zijn het heel verschillende artiesten. Er was direct een klik en diezelfde nacht nog werden plannen voor een gezamenlijke tour gesmeed.
De dames zijn zeer aan elkaar gewaagd en hebben elkaar uitgedaagd het onderste uit de kan te halen. Live houdt dit in dat de laptops en instrumenten back-to-back zullen worden geplaatst alsof het podium een ware boksring is. Om en om zullen ze een eigen nummer spelen, waarbij de songs als een DJ-set aan elkaar worden geregen. De show stopt geen moment en Gram en Krause spelen gedeeltelijk op elkaars nummer mee. De Robotrock DJ’s zijn erbij om nog wat extra kolen op het vuur te gooien.
De show eindigt met de gezamenlijke song die ze momenteel aan het schrijven en produceren zijn, getiteld 'One Track Mind'. De song wordt voornamelijk online afgemaakt en dit proces is door het publiek helemaal te volgen via twitters, blogs, youtubes, etc. Een voorproefje is alvast te vinden op http://www.youtube.com .

In het najaar zullen van zowel Gram als Krause volledige albums verschijnen. Deze catfight-tour is voor beiden overigens ook een van de laatste kansen hen ‘solo’ te zien, want inmiddels is Gram een viertal en heeft ook Krause een drummer aan zich gebonden.
In de catfight-shows zullen Gram en Krause elkaar proberen op te stuwen naar resultaten waar ze nog geen weet van hebben. Het is aan het publiek de dames op te jutten harder, sneller, langzamer, sensueler, ruiger te gaan spelen.

May the best cat win!

Data, meer volgen nog (* inclusief DJ’s Robotrock)
09.05: Victorie, Alkmaar
30.05: Groene Engel, Oss*
06.06: Metropool, Hengelo*
03.07: P60, Amstelveen

Voor meer informatie:
www.gramgramgram.com
www.thisiskrause.com