Nominaties Interactive Awards Eurosonic-Noorderslag 2013 bekend

07-01-2013 @ 16:50

De nominaties voor de Interactive Awards 2013 zijn bekend! De jury heeft alle ingezonden concepten zorgvuldig beoordeeld en is gekomen tot de volgende nominaties:

Artist Award: Death by Chocolate, Bløf en Krause

Company Award: Deezer, Vyclone en Songflow

De Interactive Awards zijn al zes jaar onderdeel van Eurosonic Noorderslag. Tijdens de award- ceremonie op vrijdag 11 januari 2013, van 16.30 tot 17.30 in de Oosterpoort, presenteren de zes genomineerden zich in een korte pitch aan de jury.

De winnaars van de Artist en Company Award nemen ieder een cheque van €5000 mee naar huis! Op de website kan het publiek tot 11 januari haar stem uitbrengen op één van de drie genomineerden voor de Artist Award. Op de avond zelf tellen deze stemmen ook mee. De jurystemmen en de stem van het publiek bepalen de winnaar van de Artist Award. De winnaar van de Company Award wordt door de jury bepaald.

De jury
Een onafhankelijke jury van professionals uit de muziek en nieuwe media-wereld bestaat uit: Virginie Berger (DBTH), Thijs Helfrich (Wild Sea/theFactor.e), Stephen O’Reilly (Mobile Roadie), Bram de Wijs (Only Seven Left), Kajal Gayadien (Buma/Stemra).

Interactive op de Eurosonic Noorderslag Conferentie
Voorafgaand aan de Interactive Awards, is er op donderdag 10 en vrijdag 11 januari een ‘interactive’ conferentieprogramma met bekende sprekers uit binnen- en buitenland.

Interactive Awards 2013
De Interactive Awards 2013 zijn een samenwerking tussen Eurosonic Noorderslag, internetbureau theFactor.e en Buma/Stemra. Met de Artist Award worden acts gestimuleerd in het maken van opvallende interactieve campagnes en bijzondere online initiatieven. De Company Award stimuleert inspirerende, interactieve muziekportals die de auteursrechten in acht nemen.