5 DAYS OFF: PASSE-PARTOUTS UITVERKOCHT, NIEUWE NAMEN, DE FESTIVAL OPENING

01-07-2009 @ 16:27

Alle passe-partouts voor 5 days off zijn uitverkocht. Het is nog wel mogelijk losse tickets te kopen voor de verschillende programma’s, zowel via internet als bij de bekende voorverkoopadressen.

Ook op het gebied van de programmering is er nieuws. Op woensdag 15 juli zal in Paradiso een livemuziekprogramma plaatsvinden dat gehost wordt door de Grote Prijs van Nederland. Oud-deelnemers uit de categorie Dance/Producer nemen woensdagnacht de bovenzaal over, terwijl het Mad Decent Soundsystem in de grote zaal bezig is. Nobody Beats the Drum, Krause, Applescal, Quick & Brite en Matik zullen laten zien dat Nederland mee kan met de besten wanneer het aankomt op de symbiose van live muziek en elektronica.

Nog meer programmanieuws: op donderdag 16 juli zal de band Miike Snow openen in Paradiso, voorafgaand aan het concert van Simian Mobile Disco, terwijl het Duitse Zombie Nation de zaal op haar grondvesten zal doen schudden na dat concert. Staygold, een nieuw Zweeds producers-duo, brengt binnenkort zijn debuutalbum op Magnetron Records uit en zal tijdens de labelnight op vrijdag 17 juli in Paradiso alvast een voorproefje geven.

De opening van 5 days off is gratis toegankelijk! Deze opening vindt plaats op woensdag 15 juli in de Melkweg Max. Op het programma staat dan een unieke liveshow onder de naam Wearable Technology - Powered Art and Fashion. Deze show laat de laatste stand van zaken zien rondom de zogenaamde 'wearables', waarbij mode, kunst en technologie samenkomen in baanbrekende ontwerpen. De show maakt onderdeel uit van het 5 days off programma in het Nederlands Instituut voor Mediakunst, het NIMk, en is samengesteld door curator Susanne Jaschko in samenwerking met Elena Perez Hernandez.

Meer informatie: www.5daysoff.nl

Er is een speciaal festivallidmaatschap te koop in combinatie met kaarten voor 5 days off. Dit lidmaatschap is gedurende het festival geldig voor zowel Paradiso als Melkweg.