Nieuw album The Aurora Project

01-04-2009 @ 16:12

Op 8 mei komt het nieuwe studio-album uit van de Katwijkse progressieve rock formatie The Aurora Project. Het album, getiteld “Shadow Border”, verschijnt wereldwijd via het Amerikaanse muzieklabel The Laser’s Edge. In de BeNeLux via The Laser’s Edge / Bertus Distributie. Via de website  www.theauroraproject.com is inmiddels een nummer te beluisteren en is de cd presentatie aangekondigd op 22 mei in Tripodia Katwijk.
The Aurora Project debuteerde in 2005 met “Unspoken Words”, die verrassend goed ontvangen werd door de internationale muziekpers. Het door DVS Records gereleasde album leverde de band optredens op met Pain of Salvation, Riverside en Van Den Plas, tournees door België en Duitsland en festival optredens op Progpower, Deichbrand en Symforce.

Het nieuw te verschijnen "Shadowborder" is wederom een conceptalbum. Het album bevat zeven nummers, waaronder de 17-minuten durende titeltrack. Voor de opname, mix en productie is Joost van den Broek aangetrokken, bekend van zijn werk met Ayreon en After Forever. Het album is o.a. opgenomen in de Excess studio Rotterdam (Gorefest, Epica). De master wordt verzorgd door één van 's werelds meest legendarische master-engineers die een aantal Grammy's op zijn naam heeft staan: Bob Katz. Het Amerikaanse proglabel The Lasers Edge, die eerder acts als Riverside, Zero Hour en Knight Area lanceerde, brengt het album wereldwijd uit. Drummer Joris BolShadow Border is een nononsense progressieve rock albumgeworden. Dit keer geen Gregoriaanse koren of verhalenvertellers, maar songs met kop en staart in een vette productie".
 
Op vrijdag 22 mei is de cd-presentatie van het nieuwe album in Tripodia Katwijk. De band zal de nieuwe live show presenteren en een extra lange set spelen deze avond. Support Acts worden binnenkort bekendgemaakt. Via de website van de band, www.theauroraproject.com , zijn kaarten te bestellen. Als men het album alvast besteld via Bol.com, ontvangt men een gesigneerd exemplaar en kans op een gratis ticket voor de cd-presentatie.

(bertus)