Floor Jansen, Liam Payne, Joost en Chef'Special naar Pinkpop

11-02-2020 @ 21:59

Vier nieuwe namen zijn toegevoegd aan de line-up van de tweede festivaldag van Pinkpop 2020. Popprijs 2019 winnares Floor Jansen, Liam Payne, bekend van One Direction, en Joost reizen op zaterdag 20 juni naar Limburg. En ook zien we, zoals al aangekondigd op 3FM, de band met de hoogste Nederlandse Gouden Tip-notering, Chef’Special, dit jaar terug op de festivalweide in Landgraaf. Eerder waren Post Malone, Marshmello, Rag'N'Bone Man, Crowded House, Deftones, James Arthur, Mabel, Danny Vera en Frank Carter & The Rattlesnakes al bevestigd voor zaterdag 20 juni. Tickets voor de 51e editie van Pinkpop zijn te koop via www.ticketmaster.nl en Buro Pinkpop.

Chef’Special stapte 2020 binnen met de single Trouble, een smakelijk voorproefje van hun vierde album Unfold dat begin maart verschijnt. Door de band zelf geproduceerd, is het naar eigen zeggen een persoonlijker statement geworden dan ooit tevoren. Het jaar lijkt een ware zegetocht in petto te hebben voor de trots van Haarlem. Hun eind 2019 aangekondigde clubshows waren immers in no time uitverkocht en komend voorjaar voert een lange reeks optredens de mannen naar Spanje, Duitsland, Tsjechië, Zwitserland en Oostenrijk. Als klap op de vuurpijl is nu Pinkpop aan het tourschema toegevoegd.

De trotse bezitter van de Popprijs 2019 is inmiddels officieel erkend als Beste Zangeres, maar in de metalwereld weten ze al heel lang wat Floor Jansen in huis heeft. Daar maakt de in Goirle geboren zangeres al indruk met haar krachtige stem als het debuut van After Forever nog moet verschijnen. Haar onverwachte aantreden als frontvrouw van de Finse band Nightwish in 2012 brengt haar wereldwijd voor een miljoenenpubliek. Met het verschijnen van album Endless Forms Most Beautiful in 2015 is Floors status als rockgodin definitief gevestigd. Een geschoolde sopraan met een Rockacademie-achtergrond in een decor van metal, folk en pakkende melodieën: en óf het tijd is dat Floor Jansen op Pinkpop staat!

Pinkpop is niet onbekend met het programmeren van een oud-boyband lid. Dat dit succesvol is gebleken zien we bij Robbie Williams, die we te gast hadden in 1999 en 2015. Liam Payne was één van de belangrijkste songschrijvers binnen One Direction, voor wie de teller anno 2020 op meer dan vijftig miljoen verkochte albums staat. Hij werkt al sinds 2015 aan solotracks, die hij vaak ook zelf remixt tot danceversies. Liam is een popzanger in de beste Engelse traditie, gezegend met een krachtige falset en een goede neus voor hiphop-, r&b- en dancetrends. Bijdragen aan zijn muziek komen van uiteenlopende namen als Pharrell, Rita Ora, French Montana en Ed Sheeran - met de laatste schreef hij Stack It Up, dat te vinden is op zijn debuutalbum van eind 2019, simpelweg LP1 getiteld.

Joost Klein groeit op in Britsum in Friesland en krijgt als kind flinke klappen uitgedeeld door het leven zelf. Wat dat met hem doet? Hij luistert graag naar hardstyle en hiphop, noemt zich Eenhoornjoost en wordt Youtuber. En: hij begint natuurlijk met rappen, over zijn leven en dat van de anderen en over de wereld en nog zo wat. Joost scoort meteen groots met Zelfgemaakt, Dakloos en Scandinavian Boy, maakt samen met zijn maat Donnie het album M van Marketing bij Top Notch en stoot onvermoeibaar door met maar liefst twee albums in 2019, Albino en 1983. Stuiter zaterdag lekker mee met Joost, want de ene track is nog (te) gekker dan de andere!

Over Pinkpop
Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. Vorig jaar vierde Pinkpop aldaar haar 50e verjaardag. De 51e editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020.

Bevestigde namen tot nu toe:
Vrijdag 19 juni: Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Nothing But Thieves, Kensington, 5SOS, KEANE, Lost Frequencies live, Balthazar, Supergrass, JC Stewart, Elle Hollis
Zaterdag 20 juni: Post Malone, Marshmello, Rag'N'Bone Man, Crowded House, Deftones, Chef'Special, James Arthur, Floor Jansen, Liam Payne, Mabel, Danny Vera, Joost, Frank Carter & The Rattlesnakes
Zondag 21 juni: Guns N' Roses, Volbeat, Anderson .Paak & The Free Nationals, Disturbed, Zara Larsson, Gojira, Dermot Kennedy, The Pretty Reckless, Of Monsters and Men, The Marcus King Band, Inhaler

Ticketprijzen:
Weekendkaart incl. camping*: € 230 (incl. € 10 servicekosten)
Dagkaart: € 110 (incl. € 10 servicekosten)
* De festivalcampings zijn geopend van donderdag 18 juni 18.00 uur tot en met maandag 22 juni 12.00 uur.

De kaartverkoop van Pinkpop 2020 is reeds begonnen via www.ticketmaster.nl en Buro Pinkpop in Geleen. Let op: koop alléén kaarten via deze twee officiële verkoopkanalen, anders bestaat de kans dat je geen geldige tickets koopt.