EERSTE NAMEN MUZIKANTENDAG EN DE LIEFDE VOOR MUZIEK

05-03-2009 @ 16:36

Op zaterdag 9 mei vindt in poppodium 013, cultuurcentrum V39 en muziekcafé Cul de Sac in Tilburg de Muzikantendag plaats. Met workshops, masterclasses, demopitches en presentaties van toonaangevende artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft organisator Buma Cultuur muzikanten en auteurs extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Dit jaar werken ondermeer Spinvis, Elle Bandita, Leo Blokhuis, HIT ME TV, Sabrina Starke, Denvis, JW Roy, Martijn Bosman, Kubus, Nobody Beats the Drums, Tjeerd Bomhof (Voicst) en Roosbeef mee aan het programma.

De liefde voor muziek

Centraal thema dit jaar is De Liefde voor Muziek, in menig muzikantenbestaan wellicht één van de belangrijkste motivaties voor het maken van muziek. Radio- en televisiemaker en muzikant Leo Blokhuis gaat dit tijdens de opening van de Muzikantendag onderstrepen met een college over de geschiedenis van het ‘liefdesliedje’. Verder gaat Denvis de bezoekers onderwerpen aan een masterclass ‘Serenades’ en zal journalist en presentator Leon Verdonschot in het gelijknamige onderdeel ‘De liefde voor Muziek’ samen met Elle Bandita dieper ingaan op de liefde die zij koesteren voor muziek.

Informatie, inspiratie en vooral veel netwerken
Met de Muzikantendag biedt Buma Cultuur muzikanten en auteurs van muziek een breed platform en netwerk waarbinnen ze zichzelf kunnen laten informeren en inspireren door meer dan 100 collega-muzikanten en experts uit de muziekindustrie. Zo kunnen bezoekers hun demo’s laten luisteren aan professionals, worden er verschillende masterclasses op instrumentenniveau gegeven door o.a. Martijn Bosman (drums), Ruben Hoeke (gitaar) en huidig wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou en vertellen Sabrina Starke, Tjeerd Bomhof (Voicst) en Roosbeef in ‘Co-writing’ alles over de kracht van het gezamenlijk schrijven van nummers.

De voorverkoop van de Muzikantendag gaat 7 maart van start, kaarten zijn verkrijgbaar via de website. Meer informatie is te vinden op: www.muzikantendag.nl

De Muzikantendag wordt georganiseerd door Buma Cultuur, met medewerking van Sena Performers, i.s.m. De Bassist, BV POP (FNV KIEM), FRET, Gitarist, Grote Prijs Van Nederland, Interface, Musicmaker, Muziek Centrum Nederland (MCN), POPnl, Productiehuis Oost-Nederland, Rock 'n Roll High School, Rockacademie en Slagwerkkrant. Locaties: 013, Cul de Sac, V39.